Volker März’ın 'Şimdi Yeniden Çiçek Resimleri Yapma Zamanı' Sergisi

Volker März’ın 'Şimdi Yeniden Çiçek Resimleri Yapma Zamanı' Sergisi

Tarihler: 10 Aralık 2016 Cumartesi ~ 15 Ocak 2017 Pazar

Yer: Galeri İlayda Tesvikiye

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 34330 Tesvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Web: http://www.galleryilayda.com

E Posta: info@galleryilayda.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2016 ~ Oca 15, 2017

Galeri İlayda, 10 Aralık  2016 – 15 Ocak 2017 tarihleri arasında, Volker März’ın solo sergisine ev sahipliği yapıyor.

Resim, heykel, fotoğraf, video, performans ve yazarlık gibi çeşitli disiplinlerde çalışmalarını sürdüren Alman sanatçı Volker März, yıllardır Berlin, Paris, Miami, Amsterdam, Zürich, Madrid, Moskova, Prag, Tel Aviv ve İstanbul olmak üzere dünyanın pek çok yerinde kişisel sergiler gerçekleştirdi. Gurup sergileri ve önemli sanat fuarlarında sergilediği heykeller ile tanınan sanatçı, ironik ve provokatif çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Ayrıca son yıllarda yazı ve resimleri ile birlikte sekiz kitap yayımladı.

März'in son yıllarda işlediği temalar daha çok edebiyatçılar, düşünürler ve sanatçılar etrafında şekilleniyor. Çalışmalarını Nietzsche, Bruno, Benjamin, Bataille, Sloterdijk, Arendt gibi isimlere adayan sanatçı; Joseph Beuys, Pina Bausch, Franz Kafka gibi birçok önemli figürü alternatif senaryolarla diyaloğa sokuyor. Felsefe ve sanatın ortaklığında, bugünkü insanlık durumunu, geçmişten referans alarak ironik, mizahi ve eğlenceli bir dille eleştirmeye devam ediyor.

Eserlerinde görmeye alıştığımız farklı malzeme kullanımı, insan ve hayvan figürleri, hayali karakterler, galeri mekanına yayılan enstalatif düzenlemeler; adaleti, umudu, özgürlüğü oldukça muğlak ve tutarsız bir şekilde temsil ediyor. Belirli jestler içindeki figürler, sabit ve uçar halde ele alınmış. Burada tek tek heykellerden ziyade März'ın kendi metinleri ile bir altyapı sağladığı bütünlüklü figür-öyküleri söz konusu.

“Şimdi yeniden çiçek resimleri yapma zamanı” sanatçının son iki yıllık üretiminden bir kesit. Önceleri etkisinde kaldığı olaylara karşı sıklıkla doğrudan politik bir tavır sergileyen sanatçı, son yıllarda giderek daha genel konulara eğiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT