Witnesses - Tanıklar

Witnesses - Tanıklar

Tarihler: 17 Eylül 2019 Salı ~ 19 Ekim 2019 Cumartesi

Yer: Ekavart Gallery

Adres: Askerocağı cad. Ritz Carlton Otel, Süzer Plaza No:15 Gümüşsuyu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 81 31

Faks: 0212 252 81 31

Web: http://www.ekavartgallery.com

E Posta: info@ekavartgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 17, 2019 ~ Eki 19, 2019

Melekler ve şeytanlar Bilge Alkor’un elinde ışık kırılmaları, renkler ve gölgeler arasında ete kemiğe bürünüyor, geceye karışana, kıvılcım gibi parlayıp sönene dek var ile yok olanın arasında beden buluyor. Sergiye adını veren tanıklar korosunu; melekler ve şeytanları yan yana, çakıl taşlarına gizlenmiş olarak görüyoruz. Işıklı kutularda biz onları izlerken onlar da bizleri izliyor. Sanatçının melek ve şeytana getirdiği yorum geleneksel anlayışın dışında. Alkor’un melekleri seyirci oldukları tiyatro karşısında kırgın, yenik ve mutsuz. Şeytanlarına ise, ışık getiren anlamını taşıyan “Lucifer” adını vermiş. Lucifer adından güç alan şeytanlar kurnazlıkla kılıktan kılığa girerek, ayartıcı renkleri ile insanlık oyununa gülmekte.

Alkor’un metal levhanın direncine başkaldırı saydığı gravür ve gravüre duyduğu tutku sanatçıyı düşüncelere dalmış meleğe; Dürer’in Melencolia’sına götürüyor. Meleği yeniden yorumlayan sanatçı, onu simgelerinden arındırarak eline kırmızı bir elma yerleştiriyor, seyirciyi ve meleğini zamansızlık içine yerleştiriyor.

Yapıtlarını yağlıboyadan fotoğrafa, kolajdan foto-resime, fine art baskıdan ikonaya… başvurduğu farklı tekniklerle tiyatro oyunu sahnelercesine oluşturmuş. Sanatçının son on yıl içinde ürettiği ve yeniden yorumladığı eserlerini bir araya getiren serginin küratörlüğünü Duygu Barlas üstleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT