XX ? XY Yani - Karma Resim Sergisi

Tarihler: 11 Mart 2014 Salı ~ 04 Nisan 2014 Cuma

Yer: Gergedan Sanat Galerisi

Adres: Serdar-ı Ekrem Cad. Hoca Ali Sok. Günhan No:12/2 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 06 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2014 ~ Nis 4, 2014

Gergedan Sanat Galerisi, 11 Mart - 04 Nisan 2014 tarihleri arasında güncel sanatçılarımızdan Ayşegül Kırmızı ve Erdinç Ünlü’ nün resimlerinden oluşan " xx ? xy’yani " başlıklı karma resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Kadın ve erkek arasındaki farklar her zaman merak konusu oldu. Neden farklı düşündüklerinin, aynı olaylara farklı tepkiler verdiklerinin yanıtı arandı.. Kesin olan tek şey ise; kadın ve erkek iki apayrı yaratık. Üstelik doğuştan. Öyleyse, “yaşasın farklılık” mı demeliyiz acaba? diyerek ..

Sanatçılarımız Ayşegül Kırmızı ve Erdinç Ünlü bu bağlamda düşüncelerini tuvallerde yansıtarak ürettikleri, birbirinden güzel-çarpıcı eserleriyle " xx ? xy’yani " sergisinde yer alacaklar..

" xx ? xy’yani " Karma Resim Sergisi 11 Mart - 04 Nisan 2014 tarihleri arasında Gergedan Sanat Galerisi'nde izlenebilir.

AYŞEGÜL KIRMIZI:
1978 İstanbul doğumludur. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun olmuş, daha sonra Işık Ünv Güzel San. Fak.’nde Sanat Kuramı ve Eleştiri Bölümünde yüksek lisans eğitimi almıştır. Resimlerinin merkezinde kadın figürü bulunmaktadır. Kadın dünyasını masalsı bir dil ile anlatmaya çalıştığı resimlerinde kadın figürleri ile doğayı ve hayvanları birer alegorik simge olarak bir arada kullanmaktadır.

ERDİNÇ ÜNLÜ:
1962 Çanakkale doğumludur. Boğaziçi Üniversitesi’ni 1985 yılında terk ederek Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’ne girdi, mezun oldu. Sanatsal gelişimi, klasik ve çağdaş ifade yöntemlerinin aynı resim düzleminde birlikte kullanılması sonucu açığa çıkan gerilimde aramaktadır. Bu durum, sanatçıyı üslupçuluğa karşı bir resim tavrı oluşturmaya yöneltmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT