Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi

Tarihler: 20 Mayıs 2009 Çarşamba ~ 14 Haziran 2009 Pazar

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Adres: Hasköy Cad. No: 5 Hasköy 34445- İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00-01-02

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 20, 2009 ~ Haz 14, 2009
“Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi” Rahmi M. Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda Yalvaç Ural Söyleşileri İle Devam Ediyor
Yalvaç Ural, “oyuncak, kitap ve çocuk” konusunda ziyaretçilerle sohbet etmek, çocuklara oyuncakların öyküsünü anlatmak ve imza günü için 27 Mayıs Çarşamba günü 11:00-15:00 saatleri arasında Rahmi M. Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda ziyaretçilerini bekliyor!

Çocuk edebiyatının usta kalemi, gazeteci Yalvaç Ural’ın “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi”nde 1910-2008 yılları arasında üretilmiş, Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Avrupa, Uzak Doğu kıtalarında tarihten çeşitli dönemlerde yapılmış oyuncakları, orijinal oyuncak kutuları ve çok özel parçaların fotoğrafları ziyaretçilerini bekliyor. Değişik kıtalarda yapılmış oyuncaklar sadece oyuncak olarak değil, yapıldıkları dönemleri yansıtmaları ile de dikkat çekiyor.

Yalvaç Ural’ın eşsiz koleksiyonu yalnız çocukları değil, büyükleri de kendine hayran bırakıyor. Yerli oyuncaklardan Alman, Çin, Japon, Amerikan oyuncaklarına, Fransız arabalarından İspanya’da üretilen replika oyuncaklara, demir döküm ve kurşun oyuncaklardan tahta oyuncaklara ve çizgi roman karakterlerine kadar uzanan dopdolu koleksiyon orijinal ve özel parçalarıyla “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi”nde yer alıyor. Koleksiyonun bir diğer önemli özelliği de Türkiye’de toplanmış olan oyuncakların Türkiye’nin tarihi ve kültürel gelişimini yansıtıyor olması.

Rahmi M. Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda 14 Haziran tarihine kadar ziyarete açık olacak sergide ziyaretçiler için Yalvaç Ural’ın ve başka yazarların yazılarının yanı sıra pek çok fotoğraf, kitap, doküman, bilgi ve görsel malzemeye de yer veriliyor.

Bugüne kadar 51’e yakın özgün, lisanslı çocuk dergisi çıkaran Yalvaç Ural’ın oyuncaklarının sayısı 3 bine ulaşıyor. Oyuncakların teneke olanlarının yanı sıra topladığı tahtadan metale, plastikten beze kadar farklı malzemelerden üretilmiş pek çok oyun ve oyuncak da var.

Küçük büyük, genç yaşlı herkesi büyüleyen oyuncaklar Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi’nde meraklılarını bekliyor.

Rahmi M. Koç Müzesi Ziyaret Günleri: Hafta İçi: 10.00 – 17.00 (Pazartesi Günleri Müze Kapalıdır) / Hafta Sonları: 10.00 – 19.00
www.rmk-museum.org.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT