Yansımalar

Tarihler: 17 Mart 2009 Salı ~ 04 Nisan 2009 Cumartesi

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Caddesi N°4 - 34435 Taksim İstanbul

Telefon: (212) 393.81.11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2009 ~ Nis 4, 2009
5. DÜNYA SU FORUMU ÇERÇEVESİNDE İSTANBUL FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE EMİNE AKBUCAK FOTOĞRAF SERGİSİ « YANSIMALAR »
17 Mart – 4 Nisan
Açılış: 17 Mart Salı, 18:30

1975 yılında Yozgat’da doğan Emine Akbucak, Marmara Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu. Çalışmalarını halen Fransa’da sürdüren sanatçının “Yansımalar” sergisi, yağmur sonrası Paris sokaklarından esinlenerek gerçekleştirdiği fotoğraflardan oluşmakta. Paris’in sokaklarına yayılmış ışığı farklı biçimde yansıtan su birikintileri sanatçıyı etkileyici sanatsal bir arayışa yönlendirmiştir.

Emine Akbucak, sinemaya olan tutkusunu fotoğraf ve resim sanatıyla da bütünleştirmekte. Çalışmalarını ışık, renk, kompozisyon ve fotoğraf, resim, sinema üçgenlerinde yoğunlaştıran sanatçının figüratif ve soyut tarzda çalışılmış fotoğraflarında yeni bir perspektif arayışı söz konusudur.

“ Dünyaya fotoğraf makinasının vizöründen bakmayı seviyorum. Oradan gördüğümüz kare içinde kurulmuş başka bir dünya var sanki. Benim istediğim bu başka dünyalara doğru yolculuğa çıkmak.

Dünyanın en güzel ve büyüleyici kentlerinden biri olan Paris sokaklarında aylak aylak gezmeyi seviyorum. Sokaklarda nereye gideceğini bilmeden dolaşırken insan aslında yanlızdır. Böylesi bir yalnızlık aynı zamanda bana özgürlük duygusu da veriyor; çünkü o esnada, artık ben ve aradığım fotoğraf karesi vardır. Olağan olan görünümlerin içinden bana hitabeden olağandışı o tek kareyi arıyorumdur.

Fotoğrafları çekerken çoğu zaman ışığın peşinde koştum. Havanın genellikle kapalı olduğu Paris gibi bir şehirde, güneşle temasınız çok azdır. Ben de, güneşin yüzünü gösterdiği, kimi zaman olağanüstü diyebileceğim, bu nadir anları aradım. Sezgilerim bu arayışımda benim en büyük yardımcım oldular...

Doğayla temasımızın çok az olduğu büyük şehir hayatı içinde doğanın gücü, kendini en yoğun haliyle yağmur ve yağmur sonrasında hissettiriyor. Suda vücut bulan doğanın gücü, içinde barındırdığı sonsuz renkleri yine su ile bize yansıtıyor. Su benim için şehir hayatında doğaya açılan bir pencere oldu; doğanın gücünü ve estetiğini yansıtan bir ayna…”
Emine Akbucak, Paris, 2009

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT