Yelta Köm - her şey tanıdık, her şey yabancı

Yelta Köm - her şey tanıdık, her şey yabancı

Tarihler: 21 Mart 2023 Salı ~ 30 Nisan 2023 Pazar

Yer: Versus Art Project

Adres: Kuloğlu Mahallesi Gazeteci Erol Dernek Sokak No.11/3 Hanif Han Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 258 14 14

Faks: 0212 244 10 81

Web: http://www.versusartproject.com/

E Posta: nfo@versusartproject.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 21, 2023 ~ Nis 30, 2023

Yelta Köm’ün her şey tanıdık, her şey yabancı başlıklı kişisel sergisi 21 Mart – 30 Nisan 2023 tarihleri arasında Versus Art Project’te gerçekleşiyor. Küratörlüğünü Ulya Soley’in üstlendiği sergi, sanatçının fotoğraf, video, heykel ve metin gibi birbirinden farklı mecraları kullanarak ürettiği işleri bir araya getiriyor. Spekülatif bir arkeolojik alan olarak kurgulanan sergi, dünyaya dair yerleşik kurguların yerine yenilerini öneriyor ve geleceğe dair düşünmek için alternatif araçlar sunuyor.

Serginin ana mekanında yer alan ve dijital ayak izlerinin hafızasına odaklanan yerleştirme, gündelik yaşamda bir glitch, gerçeklik algısını değiştiren bir yarılma niteliğinde. Dijital bir topografyayı çağrıştıran fon üzerine yerleştirilen objeler, tıklanan her yeni sayfa, paylaşılan fotoğraf ya da gönderilen e-postanın yolculuğunu görünür kılıyor. Sergide farklı mecralarda karşımıza çıkan şiirler, insan sonrası dönemde, insana özgü olduğunu düşündüğümüz duyguların makinalara atfedildiği kurgusal bir geleceği çağırıyor. Algoritmanın türettiği imgeler aracılığıyla sunulan gelecek kehanetleri ve bilimsel olmayan ritüeller bu kurgusal dünyayı zenginleştiriyor. Sanatçının çeşitli zamanlarda çektiği, kent imgesinin değişimine ve dönüşümüne odaklanan videoları bir araya getiren katmanlı video ise bir yerleştirme formunda sergileniyor. İktidar mekanizmalarının teknolojiyle ilişkisini sorunsallaştıran işler aracılığıyla sergi, her şeyin aynı anda hem tanıdık hem de yabancı olduğu bir alana dönüşüyor.

her şey tanıdık, her şey yabancı, Versus Art Project’in ardından Kasım ayında TOP e.V Berlin’de açılıyor.

“her şey tanıdık, her şey yabancı: Sonsuz bir fonda, tarihsiz bir noktadasın. Telefonun uydu sinyalleriyle buluşamıyor; çoktan işlevini yitirmiş. Dünyayı temsil eden imgelerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. Konumun haritalarda bulunamıyor. Tanıdık objelerin tümü hafızanda. Kendini dijital araçlara duygulanırken buluyorsun. Burası geleceğe dair arkeolojik bir alan. Burada geleceği sen kurguluyorsun.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT