Yunus Emre Erdoğan - Gizliden Sesler

Tarihler: 01 Eylül 2015 Salı ~ 03 Ekim 2015 Cumartesi

Yer: Sanatorium

Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Sok. No: 32/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 67 17

Web: http://http://www.sanatorium.com.tr

E Posta: info@sanatorium.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 1, 2015 ~ Eki 3, 2015

SANATORIUM yeni sezonu Gizem Akkoyunoğlu ve Yunus Emre Erdoğan'ın eş zamanlı kişisel sergileriyle açıyor.

“III

Kopan bir arp teli gibi tuhaf bir sesle
Uyandırır bizi – Bu bir simge ve belirti.”

Kıtalar / Edgar Allan Poe

Yunus Emre Erdoğan’ın ilk kişisel sergisi olan “Gizliden Sesler”, sanatçının son dönem çalışmalarını kapsıyor. Mekanın fiziksel sınırlarıyla öznel kavrayışının sınırları arasında gidip gelen bir arayış halinde olan sanatçı, bakma eylemini iç mekana çekerek özel alanda sürdürmektedir. Erdoğan’ın çalışmalarında, bakışı mekanın içine hapseden, dışarıyla ilişkisini kesen indirgenmiş detaylar göze çarpmaktadır. Sanatçının içsel yolculuğu, bulunduğu alandaki seçtiği kesitlerle somutlaşmakta gibidir. Ağırlıklı olarak füzen malzemeyle oluşturulan çalışmalar dingin olduğu kadar gerilimli atmosfere sahiptir. Detaylardaki mekansal öğelerin zaman zaman biçimselliğinden sıyrılarak tekniğin özgün kullanımıyla yeni bir bakışa hizmet ettiği söylenebilir.

Yunus Emre Erdoğan: 1988 doğumlu sanatçı, lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde tamamladı(2011). Üniversitenin aynı bölümünde Yüksek Lisans Programına devam etmektedir. Sanatçı, İzmir’de 2012’de açılan, kurucularından olduğu bağımsız proje ve sanat alanı Input-Output ve İzmir’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor. 2007’den bu yana yurtiçi ve yurtdışında bir çok karma sergi ve etkinliklere katıldı. Bunlardan yakın zamana ait bazıları; "Yaşam Laboratuvarı" Sanatorium Galeri (2013), "…ufukta hayal gibi belirmiş bütün değişimler” Mars İstanbul (2013), "Apparatus Criticus & Locus / Footnotes" Künstlerhaus Stuttgart & Lotte, Stuttgart (2013), "Kağıdın Ruhu" Alan İstanbul (2014), "Neredeyim?" Kare Sanat (2014), "Innominate Spaces" Mieszkanie Gepperta, Wroclaw (2014), "Mamut Art Project '15 " Küçükçiftlik Park (2015), "Fotokopiler" Adnan Saygun Sanat Merkesi / A.A.S.S.M, İzmir (2015). Kişisel proje; “Kozmik Oda” Input-Output Nonprofit Space (2012).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT