Yüz Kumbarası Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 13 Şubat 2015 Cuma ~ 19 Mart 2015 Perşembe

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. NO:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Web: http://http://ifturquie.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 13, 2015 ~ Mar 19, 2015

Fotoğrafçı Muammer Yanmaz tarafından projelendirilen “Yüz Kumbarası” 2011 yılından beri Türkiye’nin en kapsamlı görsel belleğini oluşturmak üzere 1.600 insan yüzü biriktirdi. 40 fotoğrafçı, farklı alanlarda toplumsal hayatımızda iz bırakan 40’ar ismi fotoğrafladı. Kumbara, 13 Şubat 2015’te Fransız Kültür Merkezi’ndeki sergiyle açılıyor...

Muammer Yanmaz önderliğinde bir araya gelen 40 Haramiler fotoğraf grubu üyesi 40 gönüllü fotoğrafçı, gelecek için tarih yazan “Yüz Kumbarası” projesine hayat verdi. Farklı görüşlerden, bakışlardan ve yaşam tarzlarından 40 farklı göz; ortak bir görsel anlatım dili kullanarak kumbarayı doldurdu.

Ülkemizin toplumsal yaşamını etkileyen, her biri kendi alanına adını yazdıran 1.600 yüz, proje boyunca fotoğraflandı. Perde arkasında duranlar, her daim hayatın içinde olanlar, yüzlerini çok iyi tanıdıklarımız, adlarını bilip yüzlerini görmediğimiz pek çok isim “Yüz Kumbarası”nda bir araya geldi. Yazarlar, karikatüristler, müzisyenler, iş dünyasının başarılı insanları, marka yaratanlar, tiyatrocular, sinemacılar, gazeteciler, bilim insanları, yönetmenler, sporcular, şairler ve ressamlar gibi varlıkları ile hayatımızın çeşitli alanlarını zenginleştiren yüzler, bu büyük albümde yerini aldı.

Projeden elde edilecek olan gelirin, down sendromlu çocukların geleceğine ışık tutan Dost Yaşam Vakfı’na bağışlanması ise, bu kapsamlı projeye anlamlı bir değer daha katıyor. Fransız Kültür Merkezi’nde, 13 Şubat – 19 Mart tarihleri arasında, Peugeot ile Engelsiz Yaşam’ın desteğiyle izleyiciyle buluşan sergide, “Yüz Kumbarası” fotoğrafçılarından biri olan down sendromlu Deniz Özkan’ın da fotoğrafları yer alıyor.

Proje: Muammer Yanmaz
Fotoğrafçılar: Ahmet Kuyucuoğlu, Ayça Oğuş, Ayşegül Çetinel, Barış Çebin, Başak Duru, Burcu Ergin, Cenk Kalava, Damla Öksüz, Deniz Özkan, Didem Öğütçü, Emre Mollaoğlu, Erhan Yüksel, Fatih Küçük, Filiz Dibi, Filiz Tülü, Gaye Yön, Gonca Soysal, Gülendam Yılmaz, Hazal Erkan, Işın Akpınar, İlknur Atalkın, İrem Sokullu, Lale Elmas, Leyla Durdoğan, Lolita Anjel, Maneki Neko, Merve Karahan, Mustafa Önder, Müge Kekeç, Nilay Dikmen, Niyazi Uğur Genca, Nuray Ertürk, Okşan Fındık, Özlem Çulhagil Kır, Sevil Akışık, Şebnem Eldes, Teoman Cimit, Teri Erbeş, Umut Altun, Vladi Benbanaste.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT