Zagreb Fotoğraf Beşlisi / Zagreb Photographic Quintet

Zagreb Fotoğraf Beşlisi / Zagreb Photographic Quintet

Tarihler: 03 Şubat 2017 Cuma ~ 25 Şubat 2017 Cumartesi

Yer: İstanbul Fotoğraf Galerisi

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mah. Tel Sok. N:8/2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 237 36 52

Web: http://www.istanbul-fotografgalerisi.com/

E Posta: info@istanbul-fotografgalerisi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 3, 2017 ~ Şub 25, 2017

Zagreb’li Beş Fotoğraf Sanatçısı İstanbul Fotoğraf Galerisi'nde.

Krešimir Kopčić, Ksenija Španec, Max Juhasz, Neda Rački, Tomislav Hajek adlı Zagreb’li beş fotoğraf sanatçısının eserlerinden oluşan “Zagreb Photographic Quintet” adı fotoğraf sergisi 1 Şubat 2015 tarihinde İstanbul Fotoğraf Galerisinde açılıyor. Sergi 25 Şubat tarihine kadar görülebilir.

Sanatçıların fotoğrafik anlayışı klasik anlamda siyah beyaz fotoğraf disiplinine dayanıyor. Balkanlar ve Doğu Bloğu sanatçılarının duyarlı yaklaşımına has eserler salt fotografik anlatımdan öte izleyiciyi kendi yolculuğuna çıkaracak güçlü bir estetik yapıya sahip.

Sergide, Ksenija Španec’ın formal çiçek fotoğraflarından oluşan bir seri göreceğiz. Sanatçı Krešimir Kopčić; kamerası ile şehirde yaptığı uzun yürüyüşler sonucu, keşfettiği gizli yerleri fotoğraf aracılığıyla bizimle paylaşıyor. Sergide yer alan diğer fotoğrafçı Hırvatistan'daki savaş sırasında fotoğraf çekmeye başlayan Max Juhasz. Basit film kameraları kullanarak çektiği fotoğraflarında grafik denge ve görsel bir sakinlik hakim. "Tošo Dabac" adlı Hırvat ulusal fotoğraf ödülü sahibi Neda Rački’nin fotoğraflarında ki ana motif insan, şehir ve sessizlik. 18 yaşındayken fotoğrafçılığa ilgi duymaya başlayan ve okul yıllarında fotoğraf muhabiri olarak çalışan Tomislav Hajek Sokak fotoğrafçılığı, portre ve nü fotoğrafları çekmektedir. Sergide nü fotoğraflarından oluşan bir seri göreceğiz.

Sergide her sanatçıdan 5 tane siyah/beyaz fotoğraf yer almaktadır.

Salı’dan Cumartesi’ye hergün saat 11.30 - 19.00 arası

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT