Zaman Köprüleri

Tarihler: 13 Ocak 2010 Çarşamba ~ 28 Şubat 2010 Pazar 13 Ocak-28 Şubat 2010

Yer: Piramid Sanat

Adres: Feridiye Cad. No: 23 Taksim - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 297 31 15-20-21

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 13, 2010 ~ Şub 28, 2010

Bedri Baykam’ın son bir yılda İstanbul dışında Monaco, Berkeley, Berlin ve Londra’da sergilenen 4-D yapıtlarının, en yeni örnekleri İstanbul‘da 13 Ocak – 28 Şubat 2010 tarihleri arasında, Piramid Sanat’ta izlenebilecek.

Sergilendiği her ülkede büyük ilgi gören 4-D’ler hakkında California’da yaşayan, Mauritius’lu yazar, şair ve fotoğrafçı Mamade Kadreebux şunları söylüyor: “Yeni bir sayfa: Bedri’nin sanatı geri dönülmez şekilde sanata bakış tarzımızı, yaşama bakış tarzımızı, dünyayı algılayış tarzımızı değiştiriyor… Yani ressam, şair, filozof, sanatında öyle bir noktaya ulaşmış ki, bundan böyle sanata hiçbir şekilde yıllardır bakmaya alıştığımız şekilde bakamayacağız…”

Baykam, son 4-D yapıtlarında gerek kendi otobiyografisi, gerekse sanat tarihi üzerinde, zaman üzerinden yaşadığı gelgitlerle 4. boyutta gerçeküstü göndermelerle sanatın yüz yılına uzanan geçmişini adeta yeniden inşa ediyor. Jackson Pollock’tan Salvador Dali’ye, Marcel Duchamp’tan, Leonardo Da Vinci’ye, Van Gogh’tan Joseph Beuys’e kadar, sanat tarihinin birçok ölümsüz ismi, bu yapıtlarda adeta canlanarak aramıza dönüş yapıyor.

Son 1 yılda, California (Alphonse Berber Gallery), Berlin (Akademie der Künste), Londra ve Paris’te (Opera Gallery) çeşitli müze ve galerilerde sergilenen 4-D eserler, ilk çıktıkları 2007 yılından bu yana tüm sanat dünyasının ilgi odağı haline geldi ve birçok koleksiyona dahil oldu.

Baykam’ın 4-D’leri, 2010 yılında da İstanbul dışında, Paris ve Los Angeles’ta sergilenecek.

“Zaman Köprüleri” isimli sergi 28 Şubat 2010 Pazar gününe kadar Piramid Sanat’ta izlenebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT