Zamanda Gezginim - Dilşan Balkancı Resim Sergisi

Tarihler: 06 Mayıs 2010 Perşembe ~ 15 Ekim 2010 Cuma

Yer: Alta Sanat Galerisi

Adres: Konaklar Mah. Söğüt Sok. Koza 10.Blok Daire:1 4.Levent Beşiktaş İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 263 11 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2010 ~ Eki 15, 2010

DİLŞAN BALKANCI’dan Uzun Soluklu Bir Sergi:”ZAMANDA GEZGİNİM”

Masalsı, düşsel anlatım biçimi ile dikkat çeken Dilşan Balkancı, zaman ve mekan sınırlamalarına takılmadan, tuvalinde evrensel genişlik, boşluk ve dolayısıyla özgürlük hissini güçlü bir şekilde yansıtır. Çalışmalarında farklı zaman boyutları üst üste çakışmış, birleşmiş ve yeni zamanlar oluşturmuştur. Çakışan zaman katmanları arasında sanki birbirini takip eden bir iletişim, bir kronolojik uzaklık hissi vardır. Bu ise onun resminde hissedilen dördüncü boyutu yansıtmaktadır ve dört boyutlu uzay-zamansal bir gerçekliktir. Bu gerçek hem modern, hem çağdaş, hem arkaiktir. Coşkulu renkler, yaşam dolu, “aşk” dolu, cıvıl cıvıl bir evrendir onun kurguladığı.

Küçükken astronot olmayı isteyen Dilşan Balkancı, evrenin o derin, geniş, ağırlıksız boşluğunda özgürce hareket etmeyi, canlı bir uzay gemisi olarak gezmeyi düşler hâlâ. İşte bu düşlerin yansımasıdır tuvaline aktardığı. Sanatçı bu sergideki eserlerinde yoğunlukla simgesel olarak “at” figürünü kullanmıştır. Hissettiği ve yansıttığı bu renkli düşsel boyutta, boşlukta uçarcasına özgürce hareket eden figürler aynı zamanda yaşamı anlatır. Sanatçı için yaşam,”AŞK”tır.

Dilşan Balkancı:”Resim benim için gerçeğin hacmini artırmak ve böylece Aşk’a biraz daha yakınlaşabilmek için kullandığım bir araç sadece. Resmin öncesiyle ve sonrasıyla değil, yalnızca eylem ânıyla ilgileniyorum. Herhangi bir düşünceyle sınırlanamayacak bu eylem ânı, içimde asla yıkılmayacak olanı özgürlüğüne kavuşturuyor. Atların bir suçu yok; duygularım renklerle coşarken onlar da koşmak zorunda kalıyor.” diyor.

Sergi, Alta Sanat Galerisi’nde, 15 Ekim’e kadar, her gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında izlemeye açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT