Zerrin Tekindor Resim Sergisi

Tarihler: 25 Kasım 2008 Salı ~ 07 Ocak 2009 Çarşamba

Yer: Galeri Selvin

Adres: Arnavutköy Deresi Sok. No: 3 Arnavutköy - Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 263 74 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2008 ~ Oca 7, 2009
ZERRİN TEKİNDOR RESİM SERGİSİ
GALERİ SELVİN
25 Kasım – 7 ocak 2009

Sanatçı Zerrin Tekindor’un dokuzuncu kişisel resim sergisi 25 Kasım’da Galeri Selvin’de sanatseverlerle buluşuyor.

1964 yılında Burhaniye`de doğan Zerrin Tekindor, ilk ve orta öğrenimini Ankara`da tamamlamıştır. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü`nden mezun olmuştur. Bu tarihte Adana Devlet Tiyatrosuna Stajyer Sanatçı olarak gitmiş, 1987 yılında da Ankara Devlet Tiyatrosunda göreve başlamıştır. O tarihten başlayarak Devlet Tiyatrosu Sanatçısı olan Tekindor, Çamaşırhane, Ferhat ile Şirin, Göğe Açılan Pencere, Büyük Aşıkların Sonuncusu, Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye, Ölüm, Aşk Öldürür, Geyikler Lanetler gibi oyunlarda oynamıştır. 2003 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosuna tayin olan Zerrin Tekindor, İstanbul`da da, Dünyanın Ortasında Bir Yer ve Müfettiş adlı oyunlarda rol almıştır. Müfettiş adlı oyundaki Anna Andreyevna rolü ile 2004 Afife Tiyatro Ödülüne layık görülmüştür.
Bir yanda tiyatro kariyerini sürdürürken, 1990–1994 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Resim Bölümü`ne özel öğrenci olarak devam eden sanatçı, Halil Akdeniz Atölyesi`nde öğrenim görmüştür. Bu bölüme eğitmen olarak davet edilen Mehmet Güleryüz ve Bedri Baykam Atölye`lerinde çalışmıştır. Çok sayıda yapıtı özel koleksiyonlarda bulunan sanatçı, günümüze kadar sekiz adet kişisel resim sergisi açmıştır.

Hem ressam hem bir oyuncu olan Zerrin Tekindor’un yapıtları kadınlar dünyasına açılan bir penceredir. Bu kadınların kabarık saçları, bol makyajları, takma kirpikleri, aksesuarları, takıları, abartılı giysileri var. Bu kadınlar özgüvenli, kendi seçimleriyle hareket eden, müdanasız, esprili, merak uyandıran kadınlar. Genelde bakışlarında bir anlamsızlık taşırlar. Duygularını uluorta belli etmezler. Bu da tamamıyla kendi seçimleridir.

Tekindor`un tiyatro sanatçısı kimliği resimlerinden beli olur. Tiyatronun o uçsuz bucaksız dünyası ve oyunculuğun o renkli çılgınlığını görürsünüz resimlerinde. Fantastik figüratif bir tarzı olan sanatçının yapıtlarında teatral bir yaklaşımla, özgün bir anlatım yaratılır. Görselliği ön plana çıkarmak isteyen Tekindor figürleri kuvvetli tutarak yarı soyut bir dekorun içinde dolaşıyormuş gibi yerleştirir. Shakespeare’in dediği gibi “Bütün dünya bir oyun sahnesidir. Bütün adam ve kadınlar sadece birer oyuncu. Girerler ve çıkarlar”.

Farklı teknik arayışlarla, farklı malzemelerle, kendine özgü biçim, kurgu ve kompozisyonlarıyla, farklı bir resim dili yaratan Zerrin Tekindor’un 22 adet yağlıboya tablosu 25 Kasım – 7 Ocak 2009 tarihleri arasında Galeri Selvin’de sanatseverler tarafından izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT