Zeynep Dilek ve Mehmet Çetiner - Özet

Zeynep Dilek ve Mehmet Çetiner - Özet

Tarihler: 10 Mart 2018 Cumartesi ~ 31 Mart 2018 Cumartesi

Yer: Galeri Diani & Atolye Sudor

Adres: Bostanbaşı Caddesi No : 3 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 31 34

Web: http://www.galeridiani.com

E Posta: info@galeridiani.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2018 ~ Mar 31, 2018

Türk Soyut Resminde özellikle son 20 yılın en önemli temsilcilerinden olan Zeynep Dilek ve Mehmet Çetiner çiftinin ‘Özet’ adlı sergisi 10 - 31 Mart tarihleri arasında Galeri Diani’de!

‘Çalışmalarımız bir soyutlama değildir. Soyuttur. Soyut sanatın salt kendine ilişkin olan bir duruşu vardır. Sanat eserinin kendisi sanat nesnesidir. Sanat eserini yapan kişi öznenin sanatçı olarak tuvalde var olması da doğal bir sonuç. Biz de “ben- sanat- nesnesi- eser” olarak ortada olmak istiyoruz. Kendi üretimimizle özdeşliyoruz.’ düşüncesinden yola çıkan sanatçı çiftin ‘Özet’ adlı sergisi Galeri Diani’de 10- 31 Mart 2018 tarihleri arasında izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

Çetiner çifti sanat yaşamlarının basamaklarını 1989 yılından beri beraber tırmanıyorlar. Ve Türk Resim Sanatında son derece özveriyele düşüncelerinden ve sanat yaşamlarından hiç ödün vermeden üreten ender görülen sanatçı çiftlerden. Soyut sanatının önemli temsilcileri olmak dışında çift olarak birbirlerinden son derece farklı, ayırt edici sanat eserleri üretebiliyorlar. Aynı mekanda ve yaşamda üretmenin dezavantajlarını değil avantajlarını kullanıp bir kuşağa damga vurmayı becebiliyorlar.

Tüm bu özelliklerini bu sergilerinde; hem yaşamda hem sanatta birlikteliklerini, vazgeçmedikleri ilkelerini bir ‘Özet’ olarak izleyiciye aktarmak isterken yaşamlarında ki en önemli ilkeri olan ‘Soyut bir soyutlama değildir. Soyuttur’ kavramının altını kuvvetle çizip izleyiciye geniş bir seçkide ve farklı tekniklerde sunuyorlar.

Galeri Diani’ nin son beş yıldır gelenekselleştirdiği sanatçılar, eleştirmenler ve izleyicilerin katılımıyla gerçekleştirdiği sergi üzerine yapılacak olan söyleşi ise 17 Mart 2018 tarihinde gerçekleşecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT