Zeynep Gümrük Seramik Sergisi

Zeynep Gümrük Seramik Sergisi

Tarihler: 15 Mayıs 2018 Salı ~ 31 Mayıs 2018 Perşembe Açılış 15 Mayıs 2018 Saat 19.30

Yer: Point Otel Barbaros / Piola İstanbul

Ücret: -

Nereden Alınır: -

Adres: Esentepe Mahallesi, Yıldız Posta Cd. No:29, 34394 Şişli/İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: (0212) 337 30 71

Paylaş:

Yorumlar:

Filiz Isabetli May 15, 2018 ~ May 31, 2018

Kartal İstimbotu’nun restorasyon çalışmalarına kaynak oluşturmak amacıyla düzenlecek olan “Doğadan Denemeler Seramik Sergisi” Seramik Sanatçısı Zeynep Gümrük’ün imzasıyla Piola İstanbul’da…

Seramik sanatçısı Zeynep Gümrük, doğanın yaşamsal döngüsü, renkleri, izleri ve canlılarından etkilenerek, özellikle şehir hayatını yaşayan sanat severler için oluşturduğu yeni sergisi “Doğadan Denemeler” ile 15 Mayıs Salı gününden itibaren Point Hotel Barbaros, Piola İstanbul’da.

Sergide yer alacak seramik sanat eseri ‘Kartal Üçlemesi’ ile “1918 yılını sembolize eden 18 adet ve 1919 yılını sembolize eden 19 adet “Hür Tekneler” figürlerinin geliri Kartal İstimbotu’nun restarasyon çalışmaları için oluşturulan fona aktarılacak…

Gerçekleştirdiği atölye çalışmaları ve yer aldığı bazı karma sergiler ile seramik çalışmalarını farklı ve doğal uslubuyla yorumlayan sanatçı Zeynep Gümrük, yeni ürettiği seramik objeleriyle doğaya dikkat çekmek ve Mustafa Kemal Atatürk’ün 1918 yılında üzerinde “Geldikleri Gibi Giderler” sözünü söylediği Kartal İstimbotu’nun onarım çalışmalarına fon oluşturmak amacıyla açacağı sergisi “Doğadan Denemeler” 15 Mayıs Salı akşamı kapılarını Point Hotel Barbaros’ta yer alan Piola İstanbul’da açıyor.

Sergi öncesinde çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan sanatçı; yaklaşmakta olan sergisi ile ilgili iki heyecanı aynı anda yaşadığını belirtti. Gümrük; “eserlerimi ortaya koyarken doğanın bizlere sunduğu eşsiz formları, doğada yer alan renklerin taşıdığı izleri ve doğanın içinde yaşam süren canlıların seramiğe dönüştürülmesi için heyecanlı bir tasarım ve üretim süreci içinde kendime bir yer bulmuştum. Bir de proje ekibimin yönlendirmeleriyle Kartal İstimbotu ve onun tüm dünyaya verdiği Mustafa Kemal öngörülü mesajı ile de karşılaşınca son derece mutlu oldum.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak olarak global mesaj taşıyan Kartal’a kaynak oluşturmak ve doğaya dikkat çekmek için hazırlandığım Kartal Üçlemesi’nin ve daha modern yansımaları olan diğer figürlerin, sergi içerisinde ilgiyle karşılanacağını tahmin ediyorum.” dedi. 15 Mayıs Salı günü açılışı yapılacak olan sergi 31 Mayıs 2018 tarihine kadar Point Hotel Barbaros Piola Restaurant’ta sanat severler tarafından ziyaret edilebilir.

Zeynep Gümrük Hakkında :

Zeynep Gümrük, 1958 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğrenimini Diyarbakır Maarif Koleji ve Ankara Koleji’nde tamamladı. ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nünden 1981 yılında mezun oldu. Ardından aynı fakültede Restorasyon Master programının derslerini aldı. İlk yıllarda Şehir Plancısı ve Restoratör olarak çeşitli projelerde çalıştıktan sonra 1989’dan itibaren Dizayn Grup’ta Plancı olarak başladığı görevde Uluslararası Mimari projelerin tüm aşamalarında çalışarak deneyim kazandı. Proje Yöneticisi ve koordinatör olarak görevini 2017 yılı Nisan ayına kadar sürdürdü. İlkokul yıllarından itibaren resme ve sanata olan ilgisi üniversite yıllarında tasarım derslerine yansıdı. İş hayatında da mimari projeler, 3 boyutlu tasarım yetisi, renk ve doku ilişkilerini değerlendirme becerisini pekiştirdi. Kısa süreli sıcak cam üfleme kurslarına katıldı. 2 Yıl önce Zeynep Gümrük Sanat Atölyesi’ni kuran sanatçı doğaya olan tutkusu seramiğe yansıttı. Zeynep Gümrük evli ve 2 kızı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT