Zeynep Özdemir

Tarihler: 05 Mart 2009 Perşembe ~ 30 Mart 2009 Pazartesi

Yer: Pi Artworks - Tophane

Adres: Boğazkesen Cad. No:76 Tophane / Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 71 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2009 ~ Mar 30, 2009
ZEYNEP ÖZDEMİR
5 – 30 MART 2009 / Pi ARTWORKS TOPHANE

Pi Artworks genç sanatçılarından Zeynep Özdemir’in, Pi Artworks’ te ki ilk kişisel sergisi 5 - 30 Mart 2009 tarihleri arasında devam edecek. Zeynep Özdemir’in yeni sergisinde resimlerin temelinde insan ve onu kavrayan, şekillendiren çevresi üzerinde yoğunlaştığı ilişkiler bağını gözlemliyoruz.

1979 Bursa doğumlu Zeynep Özdemir, 2002 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Neşe Erdok Atölyesi’nden mezun oldu. Seçme ödülleri arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı resim yarışmasında birincilik (2000), 30.Geleneksel DYO Resim Yarışmasında birincilik (2002-2003 ) ve 2003 yılında aldığı Mimar Sinan Üniversitesi G.S.F. Resim Bölümü İkinciliği ve Sakıp Sabancı ödülleri bulunmaktadır. 2008 senesinde Pi Artworks ile çalışmaya başlayan Zeynep Özdemir, Karşı Sanat Çalışmaları, Maltepe Sanat Galerisi ve Koşuyolu Sanat Galerisi tarafından temsil edilmiştir.

Zeynep Özdemir sergisinde Pi Artworks ana galeri mekanında, aile temalı işleri ve Beyoğlu’ndan yaptığı resimlerinin devamı sayılan Kurtuluş’tan yaptığı işleri sergileyecek. Sanatçı ana galeri mekanındaki işlerini, “ Bir dönem Beyoğlu resimleri yaptım. Benim yaşadığım penceremden gördüğüm eski, yıpranmış, yaşanmışlığı olan bina resimleriydi. Kurtuluş’tan yaptığım resimler Beyoğlu resimlerimin bir devamı sayılır. İstanbul’un tarihi dokusunu betimlemek değil amacım bu resimlerde. Bu binalar çok sıradan, bilindik, belki hergün bunlar gibi birçok yerin yanından geçtiğimiz ama çoğu zaman bakmadığımız, yaşanmışlığı olan yerler. Ben bu yerlere bakıyorum. Her an süpriz gibi karşımıza çıkan su gider boruları, televizyon antenleri, soba boruları gibi yaşama dair şeyler beni ilgilendiriyor. Şehrin insanın üzerine üzerine gelen kaotik yapısında, insan ve ilişkileri üzerinden düşündüğümde benzerlikler buluyorum. Aile temalı işlerimde kurgu( yer yer yüzeye yapışan istifleme) kompozisyon yapısı, plastik çözümlemeler önem kazanıyor. Bazı resimlerimde dekoratif öğe gibi kullandığım motifler ( duvar kağıdı, halı gibi) kültürel kodlar içermekte, yerellik ve aidiyetlik vurgusu yapmakta.” diyerek tanımlıyor. Zeynep Özdemir galerinin ikinci sergi mekanında ise “Aile” ve “Beyoğlu” temalı önceki işlerinden örnekler sunacak. 30 Mart 2009 tarihine kadar Pi Artworks Tophane’de devam edecek olan Zeynep Özdemir sergisi, Pazar hariç her gün 10.30-19.30 saatleri arasında veya randevu ile gezilebilir. (0212.293.71.03) (www.piartworks.com)

Feyyaz Yaman’ ın Zeynep Özdemir işleri üzerine yazdığı metinden alıntı: ...Kendisiyle samimidir. Konuları hemen çevresidir. Yaşadığı oda, masası, ailesi, arkadaşları, kedisi, saksıları, pencereden gördüğü sokak. Burdan başlar tuvalin içine girmeye. Kendi gibi ürkek bir duyarlılıkla tuşlarını vurur. Seçiciliğindeki gibi net, kalın koyu konturlarını çeker. Desenini oluşturur. İçinde bulunduğu dünya ve kent gibi karamsar ve karanlık tonları tercih eder. Genelde algıladığımız bir endişe duygusudur. Sizi soluksuz bırakan dünyamızın halleri gibi, peyzajlarındada yüzeye yapışan bir istifleme ile nefes alacak bir gökyüzü aratır. Resimsel sorunları resmin temel sorunlarıdır. Modernite ile hesaplaşmaktan başlayan bu süreç kendinle samimi olmaya uzanan bir yoldan geçerek bugüne kadar izini devam ettirir. Resimlerinin “atölye geleneği” vardır. Dolayısı ile aidiyeti vardır. “Tarihsiz’’ değildir. Günümüzün Postfordist üretiminin etkisiyle, ‘’kişiye özel’’ sürekli farklı çehreler ve imgeler sunmak zorunluluğu ile daldan dala sıçrayan ‘’yeni’’ peşinde koşan, imgeyi ürünle karıştıran sanat ortamında bu samimiyet ve saydamlık büyük önem kazanmaktadır. ...
Feyyaz Yaman, Istanbul, 2005

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT