Zümrüt Y. Radau “Birleşmeler”

Tarihler: 02 Nisan 2010 Cuma ~ 30 Nisan 2010 Cuma 2-30 Nisan 2010

Yer: Kare Sanat Galerisi

Adres: Abdi İpkeçi Cad. No:29/9 Nişantaşı İstanbul

Telefon: 0212 240 44 48 – 0212 230 58 91

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2010 ~ Nis 30, 2010

Zümrüt Y. Radau, LALELER’i ile ALINTILAR’ını birleştirdiği eserlerinden oluşan ve 20. sanat yılını doldurduğu son kişisel sergisinde Kare Sanat Galerisi’nde izleyicilileri ile buluşuyor.

Sanatçı, geçtiğimiz on yılda çeşitli formlara bürünmüş laleleri ve yine aynı periodda sanat tarihinden alıntılarıyla sergiler açmıştı. Son sergisinde bu iki üretim zincirinin kaynaştığına tanık olacağız. Radau; felsefi kaygılarla klasik sanat tarihinin Venüs, Olympia, Mona Lisa gibi kimliklerini birer zaman belirleyici sıfatıyla resimlerinde yeniden yaratırken, eşzamanlı olarak daha içsel nedenlerle sürekli lale resimleri üretmeye devam ediyordu. Sanatçı bu sergisinde, alıntı merceğini 20. Yüzyılın ikinci yarısına çeviriyor ve alıntılarını lalelere dönüştürme biçiminde kurguluyor. Resimlerinde bir tarih duygusu, tarih bilinci yer alıyor. Zümrüt Radau, nasıl seçtiği sanatçılardan alıntılar yapmak yoluyla onları resimlerine bir zaman katmanı olarak yerleştiriyorsa, kendi sanatçı geçmişini de, kendi sanatının belleğini de bir zaman katmanı olarak resminin içine yerleştirip bugünün zamanına taşıyor.

“Birleşmeler” isimli sergi 2-30 Nisan 2010 tarihleri arasında Kare Sanat Galerisi’nde görülebilinir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT