Anlatı Gecesi: Altay Masalları

Tarihler: 26 Ekim 2019 Cumartesi ~ 26 Ekim 2019 Cumartesi 26 Ekim 2019 20:00

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 39.75 TL - Öğrenci 29.75 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokağı), No: 7 Bahariye Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Web: http://www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 26, 2019 ~ Eki 26, 2019
Anlatı Gecesi: Altay Masalları, 26 Ekim'de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde sizlerle...

Alt tarafına ay ışığı vurmaz, üst tarafına gün ışığı vurmaz, yaz gününde rüzgâr esmez, yeşil ağacının yaprağı solmaz, dağlarla kaplı, karanlık ağaçlıklı, çakır Altay’da zaman; bir başka geçermiş.

Masallar evvelden önce, şimdiden sonra diye başlar; iki dünya arasında döne dolaşa akarmış. Yerin altı ile yerin üstü, aydınlık ile karanlık bir olur, insanlar ve hayvanlar isterlerse aynı dili konuşurmuş.

Masalcılar anlatacakları masal kahramanlarının peşinden hayalin gerçek, gerçeğinse çoktan hayal olduğu yerlere gidermiş. Gittikleri yerde insan-hayvan, canlı-cansız kahramanlarını uzun uzun izler, anlatmak için geri dönerlermiş. Bu yüzden Altay’da masalcılar en çok şamanlara benzermiş.

Dr. İbrahim Dilek’in derlediği “Altay Masalları” aslında içinde yüzü aşkın masalı ve detaylı analizlerini barındıran bir doktora tezi. 1995-98 yılları arasında defalarca Altay bölgesine gidip, uzun süre orada kalarak masalları derleyen Dilek; kitabını masal çalışmaktan masal anlatmaya vakit bulamadığı oğluna adamış.

Bir teşekkür de bizim borcumuz olsun. Biz bu bilindik-bilinmedik, tanıdık-tanımadık diyarlardan gelen masallarla büyülendik. Alıştığımız masallara hem benzeyen, hem de hiç ama hiç benzemeyen bu masallar daha da bilinsin ve anlatılsın istedik.
Yol uzun, masal çok… Ama birkaç tanesi heybemizde… Anlatılmaya hazır, sizleri bekliyor.

Kitap: Altay Masalları
Derleyen: İbrahim Dilek

- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Kapı açılış saati : 19:50- Gösteri saati : 20:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT