İstanbulname

Tarihler: 30 Nisan 2016 Cumartesi ~ 30 Nisan 2016 Cumartesi 30 Nisan 2016 20:30

Yer: Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Ücret: 1. Kategori - 100.00 TL 2. Kategori - 80.00 TL 3. Kategori - 60.00 TL 4. Kategori - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2016 ~ Nis 30, 2016
TİM Maslak Show Center 10. yıla özel "İstanbulname", 30 Nisan'da TİM Show Center'da...

Başrollerini Nükhet Duru, Caner Cindoruk, Pelin Akil, Cezmi Baskın, Ozan Çobanoğlu, Melda Gür, Kayhan Yıldızoğlu, Selçuk Borak, Murat İpek, Yığit Yapıcı ve Ezgi Erol'un paylaştığı, "İstanbulname" TİM Show Center'da...

Yapımcılığını Türker İnanoğlu'nun üstlendiği İstanbulname müzikali, 8 kişilik canlı orkestranın eşlik ettiği toplam 50 kişilik büyük bir kadro tarafından sahneye taşınmaktadır. 

Ocak ayında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan bu dev müzikalde, kendinizi adeta eski Beyoğlu - Pera sokaklarının o muhteşem dokusunda sürüklenirken bulacaksınız. Dekor, kostüm ve müzikleriyle, dönemin ruhunu izleyiciye yansıtacak olan "İstanbulname", son dönemlerin en çok konuşulan işlerinden biri olmayı hedefliyor. 

"İstanbulname" müzikalinde olaylar eski İstanbul sokaklarında geçer. İstanbul'da bir arada yaşayan, aynı mahallede oturan Meyhaneci Agop, güzeller güzeli kızı Angel, Kabadayı Ali, Madam Eleni gibi farklı kültürel kimliklerden gelen karakterlerin hayatları çevresinde şekillenen müzikalin arka fonunu Pera – Beyoğlu ve kozmopolit yapısıyla "Eski İstanbul" teması oluşturur.

Bambaşka kültürel kimliklere sahip fakat bir arada barış içinde yaşayan insanların hayat hikayelerinin birbirine geçerek aktarıldığı oyunda, olaylar Uğurböceği'nin (Nükhet Duru) ağzından anlatılır. 

Müzikal, İstanbul'da bir yangınla başlar. Tulumbacı Eğrikapılı Ali (Caner Cindoruk) ve adamlarının dört bir yandan yangın yerine koşmalarının ardından Ali'nin dostu rakip külhanbeyince öldürülür ve kızı Angel'in (Pelin Akil) kendisine emanet edildiğine ilişkin vasiyet haberi gelir. Kabadayıların kavgalarına, sokaklarda çiçek satarak güç bela yaşamını sürdüren Uğurböceği'nin hikayesi eklenir. Uğurböceği İspanya'da yaşayan kızına zenginlik içinde bir yaşam sürdüğü yalanını söyleyerek mektuplar yazmaktadır.  

Kızı Gül bir gün İspanyol soylusu Ferdinand ile evleneceğini ve damat adayının babası Kont'la beraber İstanbul'a gelip annesiyle tanışmak istediğini müjdeler. Gelecek misafirlerin onu fakir haliyle görecek olması ve yalanlarının ortaya çıkması yüzünden kızının evliliğinin gerçekleşmeyeceğinden korkan Uğurböceği telaşlanır. Ali, ne yapacağını bilmez bir halde kalakalmış Uğurböceği'ni bu durumundan kurtarmak için mahallelinin de yardımıyla müthiş bir plana soyunur. Sarhoş Hakkı'dan zengin bir koca; Angel'den genç bir eş; Madam Eleni'den hanımefendi; Eleni'nin kızlarından akrabalar; kabadayılardan da İstanbul'un beyefendileri yaratılır. İşler iyice içinden çıkılmaz bir curcunaya dönüşürken bir yandan da yakışıklı kabadayı Ali ile güzeller güzeli Angel'in aşk hikayesi başlar.

Yazan: Ferdi Merter
Uyarlayan: Selen Korad Birkiye 
Yöneten: Şakir Gürzumar
Müzik: Cengiz Onural, Bora Ebeoğlu
Koreograf: Selçuk Borak
Dekor: Sertel Çetiner 
Kostüm: Hale Eren

Oyuncular
Nükhet Duru (Uğurböceği)
Caner Cindoruk (Eğrikapılı Ali)
Pelin Akil (Angel)
Cezmi Baskın (Hasan Çavuş)
Ozan Çobanoğlu (Kadırgalı Arif)
Melda Gür (Eleni) 
Kayhan Yıldızoğlu (Kont)
Selçuk Borak (Hakkı)
Murat İpek (Kosta)
Yiğit Yapıcı (Ferdinand)
Ezgi Erol (Gül)

- Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses cihazı vb. alınmayacaktır.- 8 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 8 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Garanti Bonus Kart sahiplerine %15 indirim uygulanmaktadır. Bu indirim sadece Ana Gişe ve Perakende Satış Noktaları'nda geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT