Köy Enstitüleri

Tarihler: 05 Mayıs 2018 Cumartesi ~ 05 Mayıs 2018 Cumartesi 05 Mayıs 2018 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 45.00 TL 2. Kategori - 34.00 TL 3. Kategori - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İş Kuleleri Levent Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Web: http://www.isbank.com.tr

E Posta: issanat@isbank.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2018 ~ May 5, 2018
ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu (THBT) mezunlarından, ODTÜ Burs Fonu yararına Köy Enstitüleri temalı Halk Müziği ve Halk Oyunları Gösterisi "Ham Meyvayı Kopardılar Dalından" 5 Mayıs'ta İş Sanat Kültür Merkezi’nde...

THBT Mezunları, gelenekselleşen İş Sanat gösterilerinde bu yıl ‘Köy Enstitüleri’ temalı ‘Ham Meyvayı Kopardılar Dalından’ sergiliyor. Yurdun çeşitli yörelerinden türkü ve dansların sergilendiği gösteride Cumhuriyet’in en büyük ve en önemli eğitim-kültür projesi olan Köy Enstitüleri hareketi, anılar ve yaşanmışlıklar üzerinden anlatılıyor. THBT’liler bir yandan enstitülerin kültür ve sanata, özellikle de müzik ve dans sanatlarına hizmetlerini canlı örneklerle anlatırken, bir yandan da Köy Enstitüleri’nde verilen eğitimin ayırt edici özelliklerini, her yılki gibi, dansla, müzikle harmanlayarak eğlenceli bir sunumla seyirciye ulaştırıyorlar. 

Türk Halk Bilimi Topluluğu Mezunları
"1961 Kasım'ında ODTÜ'nün ilk öğrenci topluluklarından biri olarak kurulan ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu'nun mezun üyeleri olarak halk bilimi çalışmalarımızı devam ettirmek amacıyla birlikteliğimizi sürdürüyoruz. Şu an dünyanın farklı köşelerindeki THBT mezunları, ya da diğer adıyla “THBT fosilleri” olarak halk müziği, halk oyunu ve halk tiyatrosu çalışmaları yapıp, kuramsal araştırmalar yürüterek konserler, gösteriler, toplantılar, paneller vb. etkinlikler düzenliyoruz. Ayrıca çaylak olarak adlandırdığımız, THBT’nin mevcut öğrenci üyelerinin etkinliklerine de destek veriyoruz.""

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT