Galata ve Beyazit Kuleleri, Pembe Olacak

Galata ve Beyazit Kuleleri, Pembe Olacak

Tarihler: 14 Ekim 2019 Pazartesi ~ 20 Ekim 2019 Pazar

Yer: Galata Kulesi - Beyazıt Kulesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2019 ~ Eki 20, 2019

Galata ve Beyazıt Kuleleri, Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda gün geçtikçe daha sık görülmeye başlanan meme kanserine dikkat çekmek amacıyla 14- 20 Ekim tarihleri arasında pembe renk ile aydınlatılacak.

Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Ekim Dünya Meme Sağlığı Günü nedeniyle kadınları etkileyen bu önemli hastalığa görsel bir etkinlikle dikkat çekecek.

Galata ve Beyazıt Kuleleri, toplumda gittikçe daha yaygın hale gelen sağlık sorunlarından biri olan meme kanserine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 14-20 Ekim tarihleri arasında pembe renk ile aydınlatılacak.

“Meme Kanseri Farkındalık Ayı’’ kapsamında, tüm dünyada çeşitli etkinliklerle meme kanserine dikkat çekiliyor ve 1993’ten beri “Pembe Kurdele” meme kanserinin sembolü olarak kullanılıyor.

Meme Kanseri Nedir?
Meme kanseri, sıklıkla sütü taşıyan kanallardan, daha az sıklıkla memedeki süt
bezlerinden kaynaklanan bir tümördür. Kanser, genel olarak tek bir hücreden gelişir ve 1 cm çapına ulaşması 5 yıldan uzun sürer; yani yavaş yavaş büyür. Hastalığın başlangıcında sınırlı olan kanser hücreleri, zaman geçtikçe çevresindeki dokulara, kan damarları ve lenf kanalları içerisine yayılarak koltuk altı lenf bezleri ve diğer organlara sıçrayabilir. Meme kanseri ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser olup, dünya genelinde yılda 2 milyon, Türkiye’de ise en az 25 bin kadını etkiliyor. Türkiye’de meme kanseri son 25 yılda 3 katına yakın bir oranda arttı.

MEMEDER HAKKINDA
11 yıldır bilimsel kayıt tutarak bulgularını bilim dünyasıyla paylaşan bir meme kanseri tarama programını hayata geçiren MEMEDER, 2007 yılında, ülkemizdeki meme kanseri sıklığının hızla artması, kadınlarımızda farkındalığın ve mamografi çektirme oranının düşük olması, tanının ancak ileri evrede konulması gibi problemlerin çözümü için kuruldu. MEMEDER Bahçeşehir’de 2018’de tamamladığı Mamografik Tarama Programı sayesinde, Türkiye’de evden kadınları davet ederek mamografik taramanın yapılabileceğini, mamografi ile taramanın 40 yaşında başlamasını, taramanın yaşam süresini uzattığını, mamografk taramanın ülke ekonomisi açısından 7 kat daha ucuz olduğunu göstermiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT