Otizm Tanılı Çocuklar Sahneye Çıkıyor

Otizm Tanılı Çocuklar Sahneye Çıkıyor

Tarihler: 25 Ekim 2019 Cuma ~ 25 Ekim 2019 Cuma 19:30

Yer: İninal Espor Arena 42Maslak

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Ahi Evran Cad. 42 Maslak No: 6/70 Sarıyer İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 25, 2019 ~ Eki 25, 2019

Otizm tanılı bireylerin yaşıtlarıyla ötekileştirilmeden ilişki kurabilecekleri güvenli alanlara ihtiyaçları var. Arda Aydın Biraderler Yapım bünyesinde kurulan Çocuk Genç Sanat Tiyatro (ÇGST) bu alanı onlara Pencere isimli oyunuyla sunuyor.

Otizm tanılı çocuk ve gençlerin "buddy" yaşıtlarıyla aynı sahneyi paylaştıkları tiyatro oyunu Pencere, kendilerine aykırı bir dünyada doğmuş olanların cesaretle, savaşmak zorunda kalmadan kendi haklarına kavuşmak için söylemek istediklerini sanatın iyileştirici gücüne inanarak söyledikleri bir performans. Bu performansta Küpler, İstanbul’un Sesleri, Tramvay, O Dans Edemez, Küçük Yeşil Şaşkın Elma, Otizm Nedir Cicim?, Küçüktüm ve Yumuşak G isimli dokuz bölüm yer alıyor.

Çokça soru sorarak, soru sordurarak, bazı soruları cevaplayarak, bazılarını cevaplamayı reddederek; normal olanla olmayanı, öteki ile seni, farklı doğan ile farklı hale getirileni, sıfatları, arayanı, merakla bakanı, bakıp bakıp sağlamasını yapanı, sağlamadan eli boş çıkanı, sonucu formal çıkmayanı, sorgular Pencere. Bir arada ve kendimiz gibi kalarak, farklılıklara, farklı olana alan açarak yaşayabilmenin yollarını anlatır. Birçok farklı pencerenin sahnede buluştuğu, sözün başka türlü anlatım biçimleri aradığı bir yolculuğun hikayesi Pencere, 25 Ekim Cuma akşamı saat 19.30’da 42 Maslak İninal Espor Arena’da sahnelenecek.

Yazan/ Yöneten: Yonca İnal
Yapımcı: Biraderler Yapım, Çgst
Psı̇kolojı̇k Danışman: Çiğdem Aydın
Müzı̇k: Uskan Çelebi, Ozan Demir
Yönetmen Yardimcısı: Okan Patirer
Orkestra: Uskan Çelebi, Ege Ozan Çalışkan, Gökhan Bacak, Ozan Demir
Afiş Tasarımı: Pınar Tuncegil
Vokaller: Derya Yıldırım, Eda Cesur
Oyuncular: Antoine Bouvaret, Ahsen Sümerol, Aslan Yiğit Bacak, Ata Sümerol, Ayris Ekşi, Begüm Ergül , Bora Çetinkaya, Çınar Çağlarer, Defne Atlı, Efe Sancaklı, Elfin Tekcan, Emrah Eker, Eren Yıldız, Kuzey Ezerler, Öykü Şanlıbayrak, Şevval Şimal Kaçur, Talia Türkmenoğlu

Detaylı bilgi için: www.cgst.online

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT