Yüzbini Aşkın Gönüllü Cerebral Palsy'li Çocuklar İçin Harekete Geçti!

Yüzbini Aşkın Gönüllü Cerebral Palsy'li Çocuklar İçin Harekete Geçti!

Tarihler: 13 Eylül 2019 Cuma ~ 31 Ekim 2019 Perşembe

Yer: Steptember

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 13, 2019 ~ Eki 31, 2019

7 Ülkede Milyonlarca Adım Çocuklara İçin Atılıyor

Cerebral Palsy Türkiye- Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın, Cerebral Palsy'li (CP) çocukların rehabilitasyon ve bireysel eğitimine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen "Steptember” sosyal sorumluluk projesi 3 Eylül’de başladı.

2011 yılında Avustralya’nın öncülüğünde başlatılan ve 7 ülkede eşzamanlı gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi “Steptember”a destek veren katılımcılar, 3 Eylül’den itibaren adımlarını Cerebral Palsy’li çocuklar için atmaya başladı.

Cerebral Palsy'li çocukların ücretsiz rehabilitasyon ve eğitim hizmetlerine ulaşmalarına destek olma amacı taşıyan "Steptember” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 3 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında günde 10.000 adım atılacak ve 31 Ekim’e kadar da bağış toplanacak.

Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin, "Steptember her yıl Eylül ayında Avustralya, Fransa, Hollanda, New York, Singapur, Yeni Zelanda’da eş zamanlı düzenleniyor. Bu yıl Steptember’a, "Her adım bir umut" sloganıyla 3 Eylül - 31 Ekim arasında CP'li çocukların eğitimi ve rehabilitasyonu için bağış toplanması hedefiyle büyük bir heyecanla başladık. Vakfımızın temel amacı CP konusunda farkındalık yaratmak, daha çok CP'li çocuk ile ailelerine ulaşmak için kaynak geliştirmek. Cerebral Palsy Türkiye olarak 5 yılda Steptember bağışları ile 1.233 çocuk ve ailesine ulaştık.” dedi.

40 FARKLI FİZİKSEL AKTİVİTE DESTEĞE DÖNÜŞÜYOR
Evgin, "Eylül boyunca devam edecek Steptember’a kaydolan gönüllülerimiz, hem Cerebral Palsy’li çocukların hayatlarına dokunacak hem de sağlıklı yaşamın kapılarını aralamış olacaklar. Araştırmalara göre, bir ofis çalışanı günde ortalama 3 bin adım atıyor. Geri kalan 7 bin adımı sadece yürüyüş yaparak değil, koşarak, bisiklete binerek, yüzerek ya da dans ederek tamamlayabilirler. Steptember.org.tr web sitesinden 4 kişilik Steptember takımınızı kurarak kaydolabilir, Steptember kit’inizde yer alan adım sayar ya da telefonunuza indireceğiniz uygulama aracılığı ile 40 farklı fiziksel aktiviteyi otomatik olarak adım sayısına çevirerek farklı sporları da yapabilirsiniz. Herkesi iyilik için harekete geçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Projeyle 5 yılda yaklaşık 2,5 milyon liranın üzerinde bağış toplandığını aktaran Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yıl daha fazla CP'li çocuk ve ailesine destek olmak istiyoruz. Steptember’da bu yıl da 50’den fazla kurumun değerli çalışanları “Steptember İyi Niyet Elçisi” olarak kampanyamıza dahil oldular. Tüm gönüllülerimize teşekkür ediyor, destekçilerimizin artmasını diliyoruz”

Cerebral Palsy Nedir?
Cerebral Palsy, dünyada 17 milyon kişiyi etkileyen, gelişimini tamamlamamış beyinde doğum öncesi, sırası ve doğum sonrasında meydana gelebilecek, çocuklukta en sık rastlanan fiziksel engellilik durumu. Ülkemizde her gün 16’dan fazla bebek Cerebral Palsy’li olarak dünyaya gözlerini açıyor. Bu demek oluyor ki Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla çocuk Cerebral Palsy tanısı alıyor. Hareket bozukluğu ile birlikte görme, işitme, algılama sorunları ve epilepsi gibi farklı durum ve hastalıklar da eşlik edebiliyor. Cerebral Palsy’li her 4 çocuktan 1’i konuşamıyor, 3 çocuktan 1’i yürüyemiyor, 2 çocuktan 1’i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1’inin epilepsisi bulunuyor. Cerebral Palsy’li çocukların ömür boyu özel eğitim ve rehabilitasyon görmesi gerekiyor. Erken tanı ve tedavi ile iyi gelişmeler sağlanabiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT