Akdeniz’deki Paylaşılan Kutsal Mekanlar

Akdeniz’deki Paylaşılan Kutsal Mekanlar

Tarihler: 18 Nisan 2019 Perşembe ~ 18 Nisan 2019 Perşembe 19.15

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. NO:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Web: http://www.ifturquie.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2019 ~ Nis 18, 2019

Dionigi Albera, Akdeniz'deki Paylaşılan Kutsal Mekanlar adlı söyleşisini 18 Nisan saat 19.15'te İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek.

Bazen şiddetli karşıtlık, rekabet ve uyuşmazlığı da içeren dini kimlikler sorunsalı 21. Yüzyılın Avrupa ve Akdeniz’deki en hassas konuları arasında yer almaktadır. Oysa, üç tektanrılı din, başlangıçlarından bu yana ortak pratikler, koruyucu simgeler ve kutsal mekanları paylaşmaktadır.

Aynı dinsel alanın farklı dinlere mensup kişiler tarafından ziyaret edilmesi, tek tanrıya inananlar için kendiliğinden anlaşılır bir durum değildir. İbadet yerleri bu birlikte yaşam için en uygun alanlar sayılmasa da, bazı tapınaklar, bunun tam tersine, Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanları buluşturmaktadır. Daha yüksek bir ruhani gücün nitelendirdiği söz konusu kutsal mekanlar bireysel ibadet ve yaratıcı ritüelleri serbest bırakmaktadır. Bu bölüşülen mekanların bazılarında müminler arasında kimi zaman düşmanlığa dönüşebilen net bir ayrım bulunurken bazılarında ise dinlerarası geçirgenlik ve misafirperverlik söz konusudur.

Bu konferans, 19 Nisan’da Depo’da açılacak olan « Paylaşılan Kutsal Mekanlar » sergisi çerçevesinde yer almaktadır. Daha önce 2015 yılında Marsilya’daki Avrupa ve Akdeniz Uygarlıkları Müzesi’nde (MUCEM), Tunus Bardo Müzesi’nde, Paris Ulusal Göç Tarihi Müzesi’nde ve ayrıca Selanik, Marakeş ve New York’da düzenlenen bu serginin küratörlüğünü CNRS’de antroplog olan Dionigi Albera ve Manoël Pénicaud üstleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT