Rus Avangardı Galeri Sohbetleri

Rus Avangardı Galeri Sohbetleri

Tarihler: 19 Ocak 2019 Cumartesi ~ 30 Mart 2019 Cumartesi 11.00 - 12.30

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 19, 2019 ~ Mar 30, 2019

Sakıp Sabancı Müzesi’nin, 20. yüzyıl sanat tarihinin en heyecan verici dönemlerinden birine odaklandığı sergisi “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek”, akademisyen Cem Bölüktaş rehberliğinde gerçekleştirilecek “Rus Avangardı Galeri Sohbetleri” serisine ev sahipliği yapıyor. 15 günde bir düzenlenecek sohbetlerde, Rus Avangardı toplumsal dönüşüm ve dünya sanat tarihi çerçevelerinde değerlendirilecek.

Kapsam ve çeşitlilik bakımından Rus avangardlarının geniş bir perspektifte ele alınmasını sağlayan “Rus Avangardı, Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisi sadece 20. yüzyılın ilk çeyreğindeki deneysel üretimlerin dönüşümünü değil, bu dönemden günümüze kadar geçen süreçte değişen paradigmalara rağmen sanatlardaki sürekliliği de görünür kılıyor.

Bu dönüşüm ve sürekliliğe odaklanacak “Rus Avangardı Galeri Sohbetleri Serisi”, Rus İmparatorluğu’nun son yıllarından Bolşevik Devrimi’ne ortaya çıkan toplumsal ve düşünsel koşulların ışığında, Rus sanatçıların geliştirdiği estetik denemelerin serüvenini, Batılı modern sanat akımlarıyla karşılaştırmalı bir şekilde inceleyerek, avangardın günümüzdeki etkilerini sorgulamayı hedefliyor.

Katılım müze biletiyle ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT