SALT Beyoğlu’nda söyleşi

SALT Beyoğlu’nda söyleşi

Tarihler: 12 Aralık 2019 Perşembe ~ 12 Aralık 2019 Perşembe 19:00

Yer: Salt Beyoğlu

Adres: İstiklal Cad. No:136 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 377 42 00

Web: http://www.saltonline.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2019 ~ Ara 12, 2019

Mutluluk Resimlerimiz sergisinin eş küratörlerinden Ahu Antmen’in moderatörlüğünü yapacağı program 12 Aralık’ta Açık Sinema’da.

“Öyle sanıyorum ki başından beri hep bugün yaptığım resmi yapmayı düşledim, ama öğrenciliğim kendi açımdan şanssız bir döneme, ‘fotoğraf gibi resim’ yapmanın aşağılandığı yıllara rastladı. [...] 1971 Paris Bienali’nin önemli bir bölümü ‘Hyperrealism’e ayrılmıştı. Fotoğraftan yararlanarak resim yapan Amerikalı sanatçıların yanı sıra fotoğrafı doğrudan tuvale basarak sergileyen Avrupalıları ilk kez izliyordum. Her şey başından beri savunduklarımı doğrular nitelikteydi, ‘fotoğraf gibi resim’ yapmanın utanılacak bir yanı yoktu. 1974 başında kesin kararımı vermiştim; fotoğrafı olduğu gibi büyüterek tuvale aktaracaktım.” Nur Koçak*

Mutluluk Resimlerimiz sergisi paralelindeki programlar, fotogerçekçilik akımının ayrı kuşaklardan temsilcisi sanatçılar Nur Koçak ve Taner Ceylan’ın söyleşisiyle devam ediyor. Serginin eş küratörü Ahu Antmen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek söyleşide, Türkiye resim tarihinde fotogerçekçiliğin yeri değerlendirilecek. Sanatçılar, güzel sanatlar öğrencisi oldukları dönemde akademide egemen eğitim anlayışından bahsederek 25 yıl arayla bu akımla ne tür bir öznel ilişki kurduklarını anlatacak.

Herkese açık programın dili Türkçe’dir. Mutluluk Resimlerimiz sergisi, 29 Aralık’a kadar SALT Beyoğlu ve SALT Galata’da görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT