Yeni Medya ve Kültür-Sanat

Yeni Medya ve Kültür-Sanat

Tarihler: 12 Mart 2019 Salı ~ 12 Mart 2019 Salı 18.30

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Ücretsiz

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 12, 2019 ~ Mar 12, 2019

Akbank Sanat’ın yeni söyleşi dizisi Yeni Medya Söyleşileri’nin 12 Mart Salı günü konuğu: Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman. “Yeni Medya ve Kültür- Sanat” başlıklı söyleşinin ardından, izleyicilerden gelen sorularla etkileşimli bir sohbet formatı izlenecek.

Yeni Medya kavramı ile insanlık nasıl bir kültürel evrime tanık olmakta? Bu bağlamda Yeni Medya üzerinde evrilmekte olan geleneksel kültür anlayışları ile bu ortamda doğan yepyeni kültürleri nasıl ele almak ve analiz etmek gerekli? Mevcut kültür-sanat ortamı Yeni Medya'ya nasıl evrilecek? Bu bağlamda son dönemde çokça tartışılan siber mekan olgusunu nasıl ele almak lazım? Yeni Medya sadece bir iletişim ortamı olarak mı sınırlanmalı yoksa bununla birlikte ve hatta ötesinde sanat ve sanatçı için yeni bir ifade alanı karakteristiği de var mı? Emoji dediğimiz İnternet karakterleri ve bu karakterlerin kullanım pratikleri, adeta Hiyeroglif Çağı'nın 21. yüzyıldaki bir tezahürü olarak, insanlığın yazılı iletişim kültürünü farklı bir yöne mi götürmekte? Arttırılmış Gerçeklik/Sanal Gerçeklik (AR/VR) teknolojileriyle giderek farklılaşmaya başlayacak Yeni Medya, gelecekte kültür-sanat deneyimlerimizi nasıl şekillendirecek? Söz konusu gelişmeler, sosyal yaşam kültürü ve özelde kültür-sanat insanlarının ama genelde insanlığın emek-değer sorunsalı bağlamında neler getirebilir?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT