Yıldız Moran Üzerine Bir Söyleşi

Yıldız Moran Üzerine Bir Söyleşi

Tarihler: 16 Mayıs 2019 Perşembe ~ 16 Mayıs 2019 Perşembe 18.30

Yer: İstanbul Modern

Ücret: Ücretsiz

Adres: Asmalımescit Mahallesi Meşrutiyet Caddesi, No:99 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 7300

Faks: 0212 243 4319

Web: https://www.istanbulmodern.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 16, 2019 ~ May 16, 2019

Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk profesyonel fotoğraf sanatçısı Yıldız Moran, İstanbul Modern’deki “Bir Dağ Masalı” adlı sergisi sona ermeden bir söyleşi ile anılıyor. 16 Mayıs’ta gerçekleşecek söyleşide Moran’ın sergideki yapıtları incelenerek döneminin fotoğraf yaklaşımlarını aşan kariyeri üzerine konuşulacak.

"Yıldız Moran: Bir Dağ Masalı" sergisi kapsamında serginin küratörü Merih Akoğul ve Yıldız Moran’ın oğlu Olgun Arun ile İstanbul Modern Genel Direktörü Levent Çalıkoğlu ve İstanbul Modern Fotoğraf Bölümü Yöneticisi Demet Yıldız söyleşiyor. Söyleşide, fotoğraf sanatçısı Yıldız Moran’ın (1932-1995) sergideki yapıtları inceleniyor. Sanatçının 1950-1962 yılları arasındaki 12 yıllık fotoğrafçılık kariyerinin yanı sıra döneminin fotoğraf yaklaşımlarını aşan; doğa, soyut, portre, gündelik hayat, Anadolu, İstanbul, yurt dışı gibi farklı konulara odaklanan izlenimci çalışmaları da tartışılıyor.

Sergi 19 Mayıs’a kadar görülebilir

Eczacıbaşı Topluluğu’nun sponsorluğunda gerçekleşen “Yıldız Moran: Bir Dağ Masalı”, sanatçının 12 yıllık fotoğraf yolculuğunu yansıtıyor. Kendisinden sonra gelen kuşakların fotoğraf yaklaşımlarına önemli katkılarda bulunan Yıldız Moran’ın 86 siyah beyaz yapıtı, yaşasaydı bugün 86 yaşında olacak sanatçıya bir saygı duruşunda bulunuyor. Yıldız Moran’ın ilk defa gün ışığına çıkan fotoğraflarının da yer aldığı “Yıldız Moran: Bir Dağ Masalı” sergisini gezmek için son gün ise 19 Mayıs.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT