Büyük Buluşma Konseri

Tarihler: 28 Eylül 2014 Pazar ~ 28 Eylül 2014 Pazar 19:00

Yer: İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

Ücret: 1. Kategori - 39.50 TL 2. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Kahramanlar Kapısı, Kültürpark Fuar Alanı Merkez İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 28, 2014 ~ Eyl 28, 2014

Halk müziği ve etnik müziğe gönül veren isimler, 22 yıl aradan sonra ilk defa bir araya geliyor.

Metin & Kemal Kahraman
İki kardeşin beraber kurdukları müzik grubu, değişik kültürlerin seslerini bize duyuruyor. Metin ve Kemal kardeşler Dersim’de, dünyaya geldiler. Çocukluk yıllarını Erzincan’da ve Tunceli’de geçirmeleri onlara iki ayrı kültüre de tanıklık etme imkanı sağladı. Bu yörelerde konuşulan Türkçe’yi de, Zazaca’yı da kendi dilleri saydılar. Kemal Kahraman, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne, 1984 yılında da bu okulu bırakarak Ankara’da ODTÜ Felsefe bölümüne devam etti. Metin Kahraman ise 1984 yılında Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon bölümüne girdi. İkisi de müzik yaşamlarına üniversite yıllarında başladılar. Metin Kahraman, 1985 yılında üniversitedeki birkaç arkadaşıyla Grup Yorum'u kurdu.

Erdoğan Emir

Dersim, Hozat'a bağlı Zımed köyünde dünyaya gelen Erdoğan Emir, müzikle olan tanışma süreci Grup Eylül Yağmurları ile başladı. Daha Sonra Grup Gölge, Grup Sürgün, Grup Yelve son olarakta Grup Munzur'la devam etti. Kendi eserlerinin yanı sıra anonim ezgilerinden oluşan Sad (Tanık) adlı ilk solo albümünü 2010'da Kom Müzik'ten çıkardı.

Ahmet Aslan
Ahmet Aslan’ın müziği, renkli ses tınılarıyla örülü, sakin bir yapı içeriyor. Zaza dilinin karakteristik yapısıyla, Orta Anadolu bozlakları ve diğer yöresel tavırlar bu yapının özünü oluşturuyor.  Drama Müzik Topluluğu’nun doğaçlamalarıyla da biçimlenen bu geleneksel eserler zaman zaman deneysel bir boyuta dönüşüyor. Anadolu ve Mezopotamya enstrümanlarıyla, batı enstrümanlarını birlikte kullanan sanatçı, Dersim bölgesine ait geleneksel bestelere de yer verir. Müzikleri modern enstrümanlarla donatılmış olsa da, tınıları geldikleri bölgelenin derin izlerini taşır. Şarkı sözleri de bölgelerinin inanç, antropolojik ve psikolojik yapısını yansıtması açısından da müzikal temsil niteliğindedir.

Maviş Güneşer
Profesyonel müzik yaşamına 1994 yılında İstanbul MKM´de başladı. 1998 yılında kendi şarkılarından oluşan "Kirmancikî" solo albümü yayınlandı. 2000 yılında yurt dışına çıkmak durumunda kalan Maviş Güneşer, daha sonra Berlin´de kadınlardan oluşan ve kadın şarkıları seslendiren grup Lilith ile 4 yıl kadar birlikte çalıştı. Lilith olarak 2004 yılında Türkçe, Almanca, Kürtçe, Fransızca ve Yiddiş dillerinden şarkılar içeren “Göğün Yarısı” albümünü çıkardılar.

- Organizasyon şirketi katılım şeklini uygun görmediği kişileri bilet ücretini iade ederek içeri almama hakkına sahiptir.
- Profesyonel kayıt cihazları salona alınmaz.
- Mekan civarında ücretli ücretsiz otopark vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT