`Bay Kolpert` - David Gieselmann Okuma Tiyatrosu

Tarihler: 23 Kasım 2008 Pazar ~ 23 Kasım 2008 Pazar 23 Kasım 2008, 19.00 - Saat: 19:0

Yer: Garajİstanbul

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Ücretsizdir.

Adres: Yeni Çarşı Cad. Kaymakam Reşat Bey Sok. No: 11/A Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2008 ~ Kas 23, 2008

David Gieselmann
1972 yılında Köln’de doğan David Gieselmann, 1994-1998 yılları arasında Berlin Güzel Sanatlar Yüksekokulu’nda Dramatik Yazarlık öğrenimi gördü ve ilk oyunları “Ernst in Bern” ile “Die Globen”i burada sahneledi.
1999 yılında Yeni Alman Oyun Yazarları Haftası” için Londra’daki Royal Court Theatre’a davet edildi. Aynı tiyatroda 2000 yılında “Bay Kolpert” oyunun dünya prömiyeri yapıldı.Oyun aynı yıl Almanya’da ilk kez Berlin’de Schaubühne’de Marius von Mayenburg tarafından sahnelendi. “Bay Kolpert” bu sahnelemenin ardından yalnızca Almanya’nın birçok şehrinde sahnelenmekle kalmadı, aralarında İskandinavya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Polonya, Avustralya ve ABD’nin de bulunduğu birçok ülkede sahnelendi. 1999’da Deutschland Radio Berlin’de yayınlanan “Blauzeugen”adlı radyo oyunu, “ayın radyo oyunu” olarak seçti. Aynı oyun Berlin Güzel Sanatlar Akademisi’nin düzenlediği Radyo Oyunları Haftası”nda dinleyici ödülünü kazandı. “Der Android” adlı radyo oyunu 2001 WDR radyosunda yayınlandı. “Bay Kolpert” 2000’de Almanya’nın önemli oyun yazarlığı ödüllerinden biri olan Heidelberg Ödüllerine aday oldu. David Gieselmann Hamburg’da yaşamaktadır.

“BAY KOLPERT” Hakkında
Edith ile Bastian çifti, Edith’in iş arkadaşı Sarah ile sevgilisi Ralf’e akşam yemeğine davetlidir. Ama akşam konuk çiftin aklına hayaline getiremeyeceği bir şekilde gelişir. Bunun nedeni, yalnızca ev sahiplerinin konukları için yemek hazırlamaması değildir. Ev sahipleri akşamı, iki kadının iş arkadaşı olan Bay Kolpert’i öldürüp odadaki sandığın içine sakladıklarını iddia ederek ilginç bir hale getirirler.
Slapstick numaralarıyla Hitchock trüklerinin birbirini kovaladığı oyun eğlenme meraklısı günümüz insanı hakkında yazılan bir kara komedi. “Bay Kolpert” Hitchock’un “İp” filminden başlayıp Tarantino’nun “Ucuz Roman”ına geniş bir yelpazeye yayılan eğlence geleneğinden beslenen bir oyun.
Goethe-Institut Istanbul ve garajistanbul işbirliğiyle

“Gieselmann iyi kurgulanmış durumlar yaratmaktan anlıyor. Oyun tümüyle iyi hesaplanmış sürprizlerle gelişiyor. Bu da tabii izleyiciyi epeyce eğlendiriyor.” (Süddeutsche Zeitung)
“Bir komedi bundan daha iyi ve daha kara olamazdı.” (The Guardian)
Okumanın ardından yazar David Gieselmann izleyicilerle söyleşi gerçekleştirecektir.

“Bay Kolpert” - David Gieselmann
Okuma Tiyatrosu

23 Kasım 2008, 19.00
Çeviri ve proje: Sibel Arslan Yeşilay
Yöneten: Zurab Siharulidze
Oyuncular: Şenay Gürler, Hülya Karakaş, Togay Kılıçoğlu, Ersin Umulu, Emre Yetim

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT