Ah Smyrna'm, Güzel İzmir'im

Tarihler: 11 Ekim 2012 Perşembe ~ 11 Ekim 2012 Perşembe 11 Ekim 2012 20:00

Yer: SGM Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi

Ücret: Tam 22.00 TL Öğrenci 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Tiyatro Gişe

Adres: Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi Orta Mahalle Üniversite Cad. No:27 Orhanlı 34956 Tuzla İstanbul

Telefon: 0216 483 90 00

Faks: 0216 483 90 13

Web: http://http://sgm.sabanciuniv.edu

E Posta: sgm@sabanciuniv.edu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 11, 2012 ~ Eki 11, 2012

Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönettiği “Ah Smyrna`m, Güzel İzmir’im” Ekim ayında başlıyor. İKSV ile Tiyatro Pera’nın ortak yapımı olan oyunun dramaturgisi Şafak Eruyar’a, yönetmen yardımcılığı Zeynep Özden’e, dekoru Başak Özdoğan’a, kostümü Fatma Öztürk Dönmez’e, ışık tasarımı Zeynep Özden’e, müzik yönetmenliği Ezgi Kasapoğlu’na, müzik düzenleme Emil Tan Erten’e ait. Oyunda görev alan sanatçılar: Aysan Sümercan, Muhammet Uzuner, Nesrin Kazankaya, Defne Halman, Başak Meşe, Emre Çakman, Linda Çandır, İlker Yiğen, Doğan Akdoğan, Selin Sevdar, Asır Akkaya.

Oyun 1923 yılında İzmir'de geçer. Savaş bitmiş, Rum ve Türk topluluklarının karşılıklı göç etmesini zorunlu kılan "Mübadele Yasası" çıkartılmıştır. Köklü bir geleneğe ve kültüre sahip, zengin Rum ailesi Vlasto'lar, İzmir-Bornova'daki konaklarında göç hazırlığı içindedirler. Yıllardır Vlastolar'la bir aile gibi bir arada yaşayan Türk yardımcıları da, bu göçün hüzünlü tanıklarıdır. Savaşın travmatik izleri ve zorunlu göç, Türk ve Rum aile bireylerini de karşı karşıya getirir ve bir arada yaşamanın imkansızlığını derinleştirir. Kendilerini bir çatışma içinde bulan figürler, derin acılar içinde; çaresiz yarınlara, umutsuz hasretlere, imkansız aşklara boyun eğmek zorunda kalırlar.

1922 yılında feci bir yangınla yanıp harabeye dönen, farklı toplumların, dinlerin ve kültürlerin yüzyıllardır bir arada yaşadığı, efsanevi dünya kenti, güzel İzmir-Smyrna değildir yalnızca; koskoca bir geçmiş, gelecek, hayaller ve umutlar da küle dönmüştür.

Bazı sahnelerinde Rumca konuşulan oyunda, iki toplumun geleneğini yansıtan Türkçe-Yunanca şarkılar, danslar yer almakta ve oyuncular tarafından çalınan enstrümanlar eşliğinde canlı müzik yapılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT