Akidezadeler - Bir Tatlı Huzur

Tarihler: 12 Kasım 2017 Pazar ~ 12 Kasım 2017 Pazar 12 Kasım 2017 19:00

Yer: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

Ücret: - Tam 56.00 TL, Öğrenci 36.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bayar Cad. Buket Sok. No: 20/1 Kozyatagı AVM. Kat:2 Kozyatağı Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 658 00 14

Faks: 0216 658 00 23

Web: http://www.kkm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2017 ~ Kas 12, 2017
Uygur Sanat Tiyatrosu, yeni oyunu "Akidezadeler - Bir Tatlı Huzur" ile tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

"İstanbul’un köklü ve önemli sülalelerinden biri olan Akidezadeler ekonomik olarak zor günler yaşamaktadır. Ailenin reisi sayılan İhsan Bey’in büyükçe bir kumar borcu bulunmaktadır. İhsan Bey, yıllardır atalarından kalan hazır mal varlığını geliştirip korumak yerine ailenin diğer fertleriyle yemiş bitirmiştir. İhsan Bey’in kız kardeşi olan Nermin Hanım da lüks ve şatafatlı cemiyet hayatının her anında bulunmuştur. İhsan Bey’in ölen eşinden iki çocuğu vardır. Oğlu Nüvit ve kızı Rüya. Nüvit babasının bir kopyasıdır. Hovardalıkta ve kumarda yıllarca babasından öğrendiklerini tatbik etmiştir. Eğitimlidir, lakin eğitimi üzerine bir yerlerde çalışmayı hiç düşünmemiştir. Kardeşi Rüya da abisi gibi lüks yaşamın nimetlerinden yıllarca yararlanmıştır. Şimdilerde evlilik çağındadır. Bir an önce evlenip kötüye doğru giden aile hayatından kendini kurtarmak istemektedir. 

Aldıkları iki haber konağın ortasına düşen bir bomba etkisi yaratmıştır. Yüzyıllardır dedelerinden kendilerine miras kalan konak satılmıştır ve bugün onlar için çok önemli olan cemiyet hayatının bir temsilcisi evlerine teftişe gelecektir. Bu teftiş onlar için neden mi önemlidir? Çünkü teftişin sonunda hak ettiklerine inandıkları ve çok önem verdikleri Cemiyet Nişan’na layık görüleceklerdir. Bu cemiyet, içi boş ne idiği belirsiz olan gösteriş budalası bir konumdur. Hayatlarının hiçbir noktasında toplumun hakikatlerini bilmeyen bir aile olan Akidezadeler için bu ödül vaz geçilmez bir gerçekliktir. Gelin görün ki böylesi kriz yüklü bir günün sabahında konağın tüm çalışanları, hizmetçiler ve uşaklar aylardır alamadıkları maaşlarını bahane ederek konaktan ayrılmıştır. Aile ne yapacağını bilemez bir haldeyken, Nüvit geceden olacakların kokusunu almıştır ve çare olarak arkadaşı Boncuk’u konağa çağırmıştır. Boncuk bu ailenin mensuplarıyla çok farklı bir dünyadandır. Anadolu çocuğudur. Boncuk’un samimiyeti ve şakacı yapısı Nüvit’te yıllardır hasret olduğu bir duyguyu tamamlamaktadır. Boncuk olayların üzerine gider. Yanlış anlamalar, hor görülmeler, aşağılanmalar içerisinde tüm sorunları teker teker çözer. Bir yandan da Nüvit’le Emel’in arasını yapar. 

Boncuk, sorunların çözüme kavuşmasında zaman zaman kıvrak zekasını, zaman zaman elit dünyanın boş düşünce ve tabularını kullanır. Boncuk sayesinde tüm aile kaybettiği gücüne kavuşurken, hayatlarının en büyük dersi alır. Başkalarını hor görmek, kendimizi küçültmektir. Asil olabilirsiniz, elit olabilirsiniz, zengin olabilirsiniz, peki İnsan olabilecek misiniz?"

Yapım  Yılı : 2016 – 2017 tiyatro sezonu
Perde: 2
Süre: 120 dakika
Yaş Grubu : +12 yaş
Yazan: Nejat Uygur
Uyarlayan – Yöneten: Yildirim Bayazit
Dekor & Kostüm: Maskara By Altinok
Müzik: Emre Bayar
Koreografi: Gülçin Kirici
Afiş Tasarim: Ayça Özgür
Yönetmen Yardımcısı: Orçun Tansoylu
Prodüksiyon Asistanı: Özge Ceylan Koruklu
Ses – Işık : Burak Belet - Kağan Öztop
Oyuncular: Cengiz Küçükayvaz - Somer Karvan - Seher Terzi - Kirkor Dinçkayikçi - Burcu Tuna - Güray Yazici - Gamze Durmuş - Deniz Yilmaz - Orçun Tansoylu

- Hızlı Bilet teslimat seçeneği ile bilet alan seyircilerin, PDF biletlerini yazdırmaları ve etkinlik girişinde ibraz etmeleri gerekmektedir.- Öğrenci bileti alan seyircilerin, etkinlik girişinde öğrenci kartını da ibraz etmesi gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT