Akıl Defteri

Akıl Defteri

Tarihler: 03 Kasım 2017 Cuma ~ 03 Kasım 2017 Cuma 03 Kasım 2017 20:00

Yer: Bisahne

Ücret: - Tam 28.50 TL Öğrenci 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Tomtom Mah. Camcı Fevzi Sok. 34/A Kumbaracı Yokuşu Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 3, 2017 ~ Kas 3, 2017
Batuhan Kozanoğlu'nun yönettiği Aklı Defteri oyunu, izleyicisiyle buluşuyor.

Yazan
: Jean-Claude Carrière
Çeviri: Esen Özman
Yönetmen: Batuhan Kozanoğlu
Yönetmen Yardımcısı: Ayşe Sucu – Fatma Ceren Karahan
Sahne ve Efekt Tasarım: Ekip Çalışması
Oyuncular: Sercan Şekerci – Seranay İduğ

Paris’te, altından metro geçmeyen bir sokakta, beşinci katta bir stüdyo daire. İçerisinde düzeni ve mantığı seven, dünyasını bununla şekillendiren bir adam; Jean-Jacques ve duygusal ilişkiler dâhil, her yanı keskin köşeler ile dolu bu alana, yuvarlak şapkasıyla, yarım açık kalan kapıdan sızan bir kadın; Suzanne.

Aklın topraklarına yanlışlıkla ayak basan duygusal bir kadın ile yoktan var ettiği dünyasını  korumaya çalışan bir adamın, 3 gün süren meydan muharebesi.

Jean-Claude Carrière’in ilk kez Théâtre de l'Atelier’de, 1968 yılında sahnelenen oyunu, Phillip Ferrand adında bir adamı ararken, yanlış daireye giren Suzanne ve onu evinden çıkarmaya çalışan Jean-Jacques’ın öyküsünü anlatıyor.

Marmara Drama Topluluğu
Marmara Drama Topluluğu, 2005 yılından bu yana Marmara Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Drama Kulübü'nün zaman içerisinde oyun sahneleme amacını çeşitlendirerek, eğitim faaliyetlerine de önem vermesi ve kendi kendine yetebilen bir tiyatro-eğitim misyonu kazanması sonucunda 2014 yılında kuruldu. Ekip, kendi kursiyerleri ile yarattığı ekolü sürdürme ve büyütme amacındadır.
Daha önce, Nazım Hikmet’ten, Karoly Kisfaludy’ye, Aziz Nesin’den Ronald Topor’a değin, farklı, bağımsız biçimler ve eserleri sahneye koyarak, İstanbul’un birçok sahnesinde ve festivallerde perde açan topluluk, şu an 6 eğitmen, 15 asil oyuncu ve onlarca kursiyer ile yoluna devam ediyor.

Vizyonumuz; yazar, tür ve tarz ayırt etmeden tiyatro sanatını hak ettiği en iyi şekilde izleyicisi ile buluşturmak.

Misyonumuz; yerli ve yabancı her türlü kaynaktan faydalanıp kendi kendine yeterken yarattığı iç dinamizmi koruyarak Türk Tiyatrosu'na katkıda bulunmak.

Yönetmen Hakkında
1989 Yılında Aydın’da dünyaya gelen Batuhan Kozanoğlu, Tiyatro yaşamına 2005 yılında Bursa’da okuduğu lise tiyatrosunda başladı. 2007 yılında Marmara Üniversitesine giren Kozanoğlu, 2008 yılında Gibi Yapanlar tiyatrosuna oyuncu olarak katıldı ve Yaşam Deneyi piyesiyle İstanbul’daki ilk sahnesini almış oldu. 

Sonraki yıllarda Drama Kumpanya ve Tiyatro Eğitim Derneği (TİYED) bünyesinde oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak görev aldı. 2010 ile 2012 yılları arasında, Ümraniye E tipi cezaevi, IMKB Meslek lisesi gibi tiyatro eğitimine erişimi olmayan kurumlarda gönüllü eğitmenlik yaptı. Buradaki kursiyerleri İstanbul’daki farklı yarışmalarda ödüller kazandı.

2014 yılından beri Marmara Üniversitesi Drama Kulübünde Oyunculuk eğitmenliği, Marmara Drama topluluğunda genel sanat yönetmenliği yapmaktadır.

Yazar Hakkında
(1931, Heerault) Edebiyat ve tarih öğrenimi gördü, desen ve yazıya yöneldi. Senarist, dramaturg ve uyarlamacı. 19 yıl Bunel'le birlikte çalıştı. Gündüz Güzeli (Bunuel), Teneke Trampet (Schlöndorff), Cyrano de Bergerac (J.P. Rappeneau) gibi pek çok ünlü filmin senaryosunu yazdı. Roman ve anlatılar yayımladı. J. L. Barrault ve Peter Brook'un kimi oyunlarının (Harold ve Maud, Vişne Bahçesi, Atinalı Timon) dramaturjisini gerçekleştirdi.

Konuk Ekip:
Marmara Drama Topluluğu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT