Aldırma Gönül

Tarihler: 26 Şubat 2015 Perşembe ~ 26 Şubat 2015 Perşembe 20:30

Yer: Barış Manço Kültür Merkezi

Ücret: Tam 28.50 TL Öğrenci 18.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Nail Bey Sokak (Caferağa Spor Salonu Yanı) Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 418 16 46

Web: http://http://www.bmkm.gen.tr

E Posta: info@bmkm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2015 ~ Şub 26, 2015

“Aldırma Gönül” beş şair ve aynı zamanda gönül adamlarının cezeavi yıllarından kesitler sunan ve bu süreçte kaleme aldıkları  şiirlerden mısralar dillendiren bir Adam’ın hikayesi...

Beş şair, altı yaşam ve Yesari adında bir kuş…

Çamurlu bir patikaya bakıp, ışıklı bir asfalt görmek şairlere has bir meziyettir. Sosyal medya diye tabir edilen internet dünyasındaki bilgi kirliliği, şairler ve şiirlerin serüvenini kimi zaman hatalı aksettirmektedirler bizlere. 

Kendisi de bu beş usta gibi “düşünce suçundan” müebbete mahkum olmuş ve yetmezmiş gibi hücreye konmuş bir Adam ve Yesari adında bir mubbet kuşunun öyküsünü anlatır “Aldırma Gönül”.

Sekiz yüz yetmiş sayfalık cezaevi günlüğü etrafa saçılan, tarihler rakamlar ve anıları arasında sıkışıp kalan bu Adam’ın, yaşanmışlıklarını Sinop’ta demir parmaklıklara sarılan Sebahattin Ali’yle, Bursa Cezaevinden Piraye’ye aşk nakşeden Nazım’la, Sanasaryan Han’da bir gazete parçasını kutsayan Ahmed Arif’le, Adana Cezaevinde Shakespeare’ye Türkçe öğreten Can Yücel’le, İmralı Askeri Cezaevinden Fatoş Güney’e sevgili diye haykıran Yılmaz Güney’le birlikte temize çekme çabasıdır.

“Gönlünde barındırdığını aklından çıkarsan ne fayda Yesari?” diye soruyor Adam muhabbet kuşuna. İç çatışması, dönüşümü, sevdası ve finaldeki çıkışıyla aslında hepimizin, günün birinde  bu durumda olabileceğini anlatıyor. Ve Nazım’ın sözünü tekrarlıyor peşi sıra… “yeter ki, kararmasın sol memenin altındaki cevahir”.

- Ortada bir suç varsa üstleneyim istedim. Tüm sorumluluk bana ait dedim. Yardım ve yataklık edenim, işbirlikçim olmadı dedim. Taammüden, bilerek ve isteyerek sevdim dedim. Sevdim mi dedim? Olur mu öyle şey Yesari? Sevdim olur mu? Sevmenin di’li geçmiş zamanı olur mu? 

Esen Yapım
Yazan - Yöneten: Özgür Akçay
Oynayan: Arda Esen

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT