Amour Amor

Amour Amor

Tarihler: 10 Mayıs 2019 Cuma ~ 10 Mayıs 2019 Cuma 19.30

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: İstiklal Cad. NO:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Web: http://www.ifturquie.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2019 ~ May 10, 2019

10 Mayıs saat 19:30’da İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde Ayşe Garcin tarafından yazılan ve sahneye koyulan “Amour Amor” tiyatro oyunu sahnelenecek.

Hayat yaşamaya değer mi, değmez mi? Albert Camus’nün ölümünün ardından, devrinin en büyük tragedya oyuncularından biri olan, İspanyol asıllı Maria Casarès işte bu sorunun cevabını arayacaktır. 1944-1960 arası Camus ile birlikte gittiği Vaugirard Sokağı’ndaki dairenin üstünde yer alan odaya kapanarak üç gün boyunca kederiyle başbaşa kalır. İsyan eder, intiharı düşünür. Onun mevcudiyetine, onu yeniden bulmaya ve kendinde yaşatmaya ihtiyaç duymaktadır. Ve her yerde var olan geçmiş birden canlanır.

Ayse Garcin bu metni yazarken ve sahneye koyarken Maria Casarès ve Albert Camus’nün oluşturduğu efsanevi çifte farklı bir bakış getiriyor. Maria Casarès’i, Albert Camus’nün sevgilisi olmanın ötesinde güçlü, tutkulu, angaje bir kadın olarak ele almak istiyor. Aşk, kadının yeri, geçen zaman, sürgün veya yaşama cesaretine değin pek çok düşüncenin yer aldığı hikayesini anlatmak istiyor. Ayrıca o dönemin ezgilerini akapella seslendirecek olan oyuncu ve şarkıcı Emmanuelle Bunel’i seçerek, kelimeler yetersiz kalınca, duyguların ifadesinde müziğin önemini vurgulamayı hedefliyor.

Lyon’da tiyatro eğitimi alan, Ayşe Garcin Fransa’da birçok tiyatro oyununda rol almış ve sahneye koymuştur. 1993 yılından beri Türkiye’de Türkçe ve Fransızca oyunlar sahneliyor. Ayrıca Fransa’da, UAİCL de,Türkiye’de Fransız Kültür Merkezi, Theatrama, Arama tiyatrosu ve Galatasaray Üniversitesi’nde tiyatro ve drama eğitmenliği yapmıştır.

Ayşe Garcin tarafından Fransızca kaleme alınan metinde, Maria Casarès’in “Résidente privilégiée” (Ayrıcalıklı Mukim) adlı otobiyografik romanından alıntılar kullanılmıştır.

Sahneye koyan: Ayse Garcin
Rol dağılımı: Emmanuelle Bunel
Camus dış ses: Erick Garcin
Video: Marcel Herrand ve Kaliayev rolü,
Hippolyte dış ses: Solal Garcin
Video “Le malentendu”: Samantha Lussiez
Video “Casarès’in cocukluğu”: Judith Mack-Drilleau
Gloria dış ses: Carmen Rajoy
Santiago dış ses: Emmanuel Duchemin
Işık tasarımı: Eric Bellevègue
Görüntü ve ses tasarımı ve yönetmeni: Emmanuel Duchemin
Fotoğraf: Reyhan Kürtür
Yapım: Compagnie La Morena

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT