An Be An Kan

Tarihler: 30 Eylül 2017 Cumartesi ~ 30 Eylül 2017 Cumartesi 30 Eylül 2017 20:00

Yer: Garaj Sahne

Ücret: 1. Kategori - 56.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 30, 2017 ~ Eyl 30, 2017
Birinci Peron Tiyatro’nun yeni oyunu An Be An Kan, Garaj Sahne'de...

“Çocuğun gördüğü düştür barış / Ananın gördüğü düştür barış / Ağaçlar altında söylenen sevda sözleridir barış” dizelerini yazan Yannis Ritsos acılara, yıkımlara, çocukların gözyaşına itirazını sözcüklere sığınarak yapmaya çalışır. Tarihte, ilk savaşta düşen domino taşının insanlığı yok etmeye devam etmesinin karşısında yaşadığımız çaresizliği aktarır bize. Aynı zamanda düşmekte olan domino taşının önüne dikilme sorumluluğunu da. 

"Ne acı ki, vahşetin egemen olduğu dünyamızda çıkan savaşların büyük bir kısmı “uygarlık” yahut “barış” adına yapılıyor… Dahası, atası kesici aletler olan toplarla tüfeklerle büyüyen modern savaş silahları bir tek tüccarların cebini dolduruyor. Karşısında hep yoksullar ölüyor. 

“Dünyanın düzeni böyle” deyip büyük bir yıkıma sessiz kalmak mı? Yoksa korku ve sefaletten başka hiçbir getirisi olmayan savaşa yüksek sesle “hayır” demek mi? Yüzyıllardır sanatçının sıkışıp kaldığı araf tam da burası… Her şeye rağmen yaratıcı, ürettiği her eserde; resimde, müzikte, şiirde, romanda, tiyatroda kirli hesaplara tek bir can kurban etmemek için direniyor. Tıpkı çağdaş bir yazar olan Ido Setter gibi. 

“An be an kan” oyunu yıllardır barış şarkılarının söylenemediği bir coğrafyada geçiyor. İsrailli bir yazar olmasına karşın … Filistin’e kalbiyle bakıyor. Böylece sanatçı vicdanının, ırk, dil, din temelinde olmayan, her şeyin üstünde en doğru göz olduğunu da hatırlatıyor.

Oyun belli bir coğrafyada geçiyor. Seyircinin coğrafyası ise kendine. Kanlı elbiseleri çocuklarımız giymesin!"

Tek Perde

Yazan: Ido Setter
Çeviren: Nursen Akçay
Yöneten: Tuncer Yığcı
Işık Tasarım: Çetin Atay
Müzik: Fırat Ağacık

- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT