Antonio Gades Flamenco

Tarihler: 01 Aralık 2012 Cumartesi ~ 01 Aralık 2012 Cumartesi 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 93.50 TL 2. Kategori - 83.50 TL 3. Kategori - 73.50 TL 4. Kategori - 63.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 1, 2012 ~ Ara 1, 2012

Antonio Gades Company: Carmen
Prosper Merimée’nin çalışmasından esinlenmiştir.

Hikâye, koreografi ve Işık
Senaryo
Müzik
Müzik Kayıtları

Antonio Gades ve Carlos Saura
Antonio Saura
Gades, Solera Freire,
Georges Bizet “Carmen”,
M. Penella “El gato Montes” ve
José Ortega Heredia/Federico
Garcia Lorca “Verde que te quiero verde”.

Orchestra della Suisse Romande
Thomas Schippers yönetiminde,
Regina Resnik, Mario del Monaco, Tom Krause

Dünya Prömiyeri: 17.05.1983, Théâtre de Paris.
Süre: Arasız 80 Dakika

Carmen Üzerine

“Carmen, sevdiğini de sevmediğini de açık yüreklilikle ifade edebilen bir karakter. Bu onu gerçekte özgür kılan şey.”
Antonio Gades

Carmen’in tiyatro versiyonu, Carlos Saura’nın film çalışmasıyla aynı zamanda tasarlandı. Filmin başarısı Gades ve Saura tarafından da şaşırtıcı bulundu. Aynı zamanda bu başarı Antonio Gades’i Blood Wedding ve Flamenco Suite çalışmalarında olduğu gibi yeni bir çalışma yapması üzerinde cesaretlendirdi. 1983 yılında gerçekleştirilen prömiyerinde Gades, sadece dünyanın önemli dansçılarından birisi olarak değil aynı zamanda önemli bir koreograf olarak da öne çıktı. Antonio Gades, böyle bir çalışmada yer alma sebebini düzenlediği bir basın toplantısında şöyle açıkladı:  “Carmen, ne uçarı bir kadın ne de bir erkek avcısı. O sadece sevdiği zaman sevgisini, sevmediğinde ise sevmediğini dürüstçe ifade edebilen bir karakter. Diğer bir deyişle özgür bir kadın. Bu görüntüsünün onu bir erkek avcısı yaptığını düşünmüyorum. Carmen’in bu duruşu onun asaletinden ileri geliyor, uçarı bir kadın olmasından veya bir erkek avcısı olmasından değil.”Carmen’in dünya çapındaki başarısı hakkında düşüncelerini ifade ederken Antonio, Carmen’in yanlış anlaşıldığını bu yanlış anlaşılmanın giderilmesi adına böyle bir çalışmada yer almak isteğini yineledi.

Antonio Gades
Koreografi ve Yönetim

Antonio Gades, Elda kentinde Kasım 1936’da mütevazi bir ailede dünyaya geldi. Aynı sene babası çeşitli siyasal sebeplerle Madrid’den ayrıldı. 11 yaşında Gades okulunu bırakarak ailesine yardım etmek için iş aramaya başladı. Dansla tanışması bir şans eseri 15 yaşında gerçekleşti.  Maestra Palitos Academisi’ne katıldı. 3 yıl sonra bir dizi dans gösterisi için sahnede yer almak üzere seçildi. Pilar Lopez ile yaptığı çalışmalar süresince çağdaş klasik dans ve tüm disiplinlerde popüler İspanyol dansları konularında çalışma fırsatını elde etti. Dansçı olarak ilk turnesini 1960 yılında Japonya’ya gerçekleştirdi. Bu süre zarfında flamenko dansıyla tanışan Gades, kendisinin bu alanda daha başarılı olacağını düşünerek flamenko üzerine çalışmalara başladı. 1961 yılında Pilar Lopez’den ayrılarak İtalya’ya taşındı, dansçı ve koreograf olarak çalışmalarına devam etti. Burada Roma Opera ve Tiyatrosu’nda, Spoleto Festivali’nde ve Milan Scala’da çalışmalarda bulundu. 1960lar içerisinde kendisine özgü koreografiler geliştirmeye başladı. 1974 yılında Garcia Lorca’nın oyunundan eisnlendiği Bodas de Sangre adlı oyunun dünya prömiyerini Roma’da gerçekleştirdi.1983 yılında yapımcı Emiliano Piedra ile çalışan Gades, bu çalışmanın eseri olan film Carmen hayata geçti.  Aynı yıl Gades, Carmen’in tiyatro oyunu olarak da sundu. 1989’da Fuego bale gösterisi olarak, 1986’da El amor brujo film olarak sunuldu. 1994 yılında son koreografisi Fuenteovejuna ‘nın Cenevre’de prömiyerini gerçekleştiren Gades, 1998’de şirketinin dağılmasıyla sahneden çekildi. 20 Temmuz 2004’te vefat eden Gades; evrensel anlamda ortaya çıkardığı eserleri büyük beğeniyle tarihteki yerini aldı. 

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT