Atuan Mezarları

Tarihler: 04 Haziran 2009 Perşembe ~ 06 Haziran 2009 Cumartesi 4-5-6 Haziran Saat 21:00 - Saat: 20:30

Yer: Enka Oditoryumu

Ücret: 30,00 TL - 20,00 TL

Nereden Alınır: www.mybilet.com, My Bilet Satış Noktaları, Enka Gişe

Adres: Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye İstinye İstanbul

Telefon: 0 212 276 22 14–15/209

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 4, 2009 ~ Haz 6, 2009

DOĞMAK, KADIN OLMAK, YIKIM ve ÖZGÜRLÜK: “ATUAN MEZARLARI” ENKA’DA!
Atuan Mezarları, kendi varlığının labirentinde kaybolmuş ama kendini arama cesaretini göstererek; özgürlüğün, ruhun yüklenmesi gereken ağır bir sorumluluk, bir seçim olduğunu keşfeden başkahraman Tenar’ın peşinde, seyirci ile birlikte, bir arayış, keşfediş öyküsü…
Kadın özgürlüğü’nün önündeki tüm arkaik değerlerin metaforu olarak oluşturulmuş bir mezar kentte geçen oyunda; bağnazlık, katı gelenekler, katıksız bir içe dönüklük, fantastik bir atmosferle aktarılmakta.

Atuan Mezarları; Sosyalist ve Feminist yazımın olduğu kadar, Fantastik yazımın da en güçlü kalemlerinden biri olan Ursula Le Guin’in, Yerdeniz Üçlemesi’nin ikinci kitabı.
Yazarın sözleri ile “Bir kız çocuğunun büyüyüp kadın olma süreci” olarak okunabilecek eserin ana temaları, doğum, yeniden doğum, yıkım ve özgürlük etrafında oluşmakta.

Oyuncular Tiyatro Grubu, bu oyunla; bünyesine katılan genç oyuncuların yanı sıra, pek çok konuk oyuncuyla, tiyatro sahnesinde fantastik bir dünya yaratmanın peşine düşmüş. 14 kişilik oyuncu kadrosu, dramatik sahneler, Ayin sahneleri ve ritüellerin yapıldığı dans sahneleri oldukça etkileyici.
Kültür Bakanlığı’nın da katkıda bulunduğu oyunun koreografisini İpek Değer, Sahne ve Giysi tasarımını Aslı Tülüoğlu yaptı.


OYUNCULAR TİYATRO GRUBU “Atuan Mezarları”
Ursula L.Guın’in “Atuan Mezarları” Adlı Romanından
Oyunlaştıran Ve Yöneten: Selma Köksal
Dekor - Kostüm Tasarım : Aslı Tülüoğlu
Koreografi: İpek Değer
Işık Tasarım: Kamil Fırat
Afiş-Broşür Tasarım: Savaş Çekiç
Yardımcı Yönetmen: Ayşe Burcu Eren
Oyuncular: Gülsüm Soydan, Efdal Gülbudak , Ece Okay Işıldar, Ayşe Burcu Eren, Zaven Çiğdemoğlu, Nurçin Karabıyık, İncinaz Yanan, Dilan Yanan, Sezen Çiftçi, Engin Aydın, Berksun Küçükhatipoğlu, Alican Soydan, Serap Özcan, İrem Şimşek, Merve Uçar

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT