Ben Anadolu

Tarihler: 06 Ocak 2022 Perşembe ~ 06 Ocak 2022 Perşembe 06 Ocak 2022 20:00

Yer: Tepebaşı Belediyesi Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merk

Ücret: 1. Kategori - 90.50 TL 2. Kategori - 79.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 6, 2022 ~ Oca 6, 2022
Altı bin yıl geçmişi bulunan Anadolu'da kadın, 16 ayrı karakterle sahnede canlandırılıyor. Trajediden güldürüye, her kadının ayrı bir öyküsü, binlerce yıla yayılan bir zaman dilimi içinde, tarihsel kronolojik sıralamayla, mitolojik çağlardan, Türk Kurtuluş Savaşına kadar gelip dayanıyor.

Anadolu'nun anatanrıçası, Kibele, 2. Ramses'le zorla evlendirilen Hitit kraliçesi Puduhepa, ticaretin bazı kurallarının yüzyıllar geçse de değişmeyeceğini kanıtlayan bir kişilik olarak Hint tüccarın eşi Lamassi, ölü çocukları için yas tutarken tanrıdan kendisini taş haline getirmesini isteyen ve taş olan Niobe, güzelliği ile ünlü Sard kralı Kandaule'nin karısı, Anadolu'da putperestliğin sonlandığı dönemin Efes'li Artemis, bir ayı oynatıcısının kızıyken Bizans imparatoriçesi olan Theodora, dünyanın ilk kadın tarihçisi Anna Komnini, Bizanslı bir kızken, Osmanlıların kurucusu Osman Bey'in gelini olan Nilüfer Hatun, Ayşe Sultan, gerçek adı Neé Aimé olan, Martinik adasında doğmuş bir Katolik kadın: Nakşidil Sultan, 19. yüzyıl kadın ozanı Şair Nigar, Kantocu Seniye, Nasreddin Hoca'nın karısı, Esirci Raziye, Anadolu'dan çocuklarını yitirmiş bir ana ve Halide Edib Adıvar gibi kadınların yaşam öyküleri anlatılmaktadır.

- Etkinlik alanına gelirken Aşı Kartı veya en geç 48 saat öncesinden yapılmış PCR test sonucunuzu yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı veya PCR sonucu olmayan misafirlerimiz etkinlik alanına kabul edilemeyecektir. Uygulanacak kuralların detaylarına "Coronavirüs-Covid-19-Hakkında-Bilgilendirme" sayfasından ulaşabilirsiniz.- 7 Yaşından küçük çocuklar etkinlik mekanına alınmamaktadır. 7 Yaş ve üstü tam bilete tabidir.- Etkinlik girişinde bilet kontrolü yapılacaktır, biletinizi telefondan göstermeniz gerekmektedir.- Etkinlik başladıktan sonra içeriye seyirci alınmayacaktır. Ücret iadesi yapılmayacaktır.- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır.- Katılımcılar/izleyiciler alana girerken muhakkak maske takmalı ve etkinlik süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılmalıdır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT