Bir Acayip Taşınma

Bir Acayip Taşınma

Tarihler: 11 Ocak 2020 Cumartesi ~ 11 Ocak 2020 Cumartesi 20.30

Yer: Kumbaracı50

Ücret: - Tam 50 TL Öğrenci 35 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Kumbaracı Yokuşu No:50 Kat: 2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 50 51 - 0532 255 55 80

Web: http://www.kumbaraci50.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 11, 2020 ~ Oca 11, 2020
Tiyatro TAM’dan yepyeni bir kilometre taşı: Bir clown projesi…

Her dilden ve her yaş grubundan seyirciye hitap eden oyun, ilhamını Eugène Ionesco’nun Yeni Kiracı metninden alıyor ve bir taşınma hikâyesini tümüyle yeni bir görsellik ve ifade biçimi ile seyirciye aktarıyor. Bu oyun, Jacques Lecoq’un fiziksel tiyatro pedagojisi baz alınarak araştırılan “clown” disiplini üzerine kurulmuştur. Hevesli bir kiracının eşyalarını taşımak üzere çağırdığı hamallarla yeni evine taşınmasının hikâyesi bu yolla anlatılır. Akıl yoluyla anlatılan her şey yine akıl yoluyla kolayca anlaşılabilirken acaba aptallık bize hangi kapıları açabilir?

Clown ve Oyuna Dair
Dünyanın her yerinde farklı tekniklerle ve biçimlerde gördüğümüz clown, bir oyunculuk disiplinidir. İtalyancada “pagliaccio” olarak bilinen, Türkçeye “palyaço” olarak geçen ve Eski Yunanda “satir” oyunlarını icra eden “satiri” kelimesinden türeyerek Arapçaya, oradan da Türkçeye geçen “soytarı” sözcükleri hem kültürümüz hem de dilimizdeki kullanım yeri bakımından tam olarak bu oyunculuk disiplinini karşılamadığını düşündüğümüzden, “clown” kelimesini değiştirmeden, evrensel haliyle kullanmak istiyoruz. Dünyanın en küçük maskesi olarak bilinen kırmızı burun, clown disiplininin temelini oluşturur. Bu sebeple mask oyunculuğu temel alınarak geliştirilmiştir. Tarih boyunca farklı amaçlarla kullanılsa da clown disiplini güldürü ve komedi ekseninde ortaklaşmaktadır. Aklın ve mantığın sınırlarından kurtulup aptallığın sınırsızlığında gezinmek, başarıdan çok başarısızlığın güzellenmesi clown felsefesini anlamak adına birer başlangıç noktası sayılabilir. Seyirciyle aynı anda aynı yerde olan clown, dünyaya (sahneye) düşen ve düştüğü yerde var olmaya çalışan, insanlığın tüm fiziksel ve zihinsel sapmalarını yansıtabilen aptal, naif ve gururlu bir varlık olarak düşünülebilir.

OYUN KÜNYESİ
• Proje Tasarım: Tiyatro Tam
• Proje Asistanı: Feray Dağıdır
• Clown Çalıştırıcısı: Sezgin Çiftçi 
• Kostüm Tasarımı: Zeynep Beştaş 
• Burun Tasarımı - Uygulama: Pınar Akkuzu
• Ses - Efekt Düzenleme: Mert Alperten, Cem Karar, Sezgin Çiftçi
• Işık - Ses Kumanda: Halil İbrahim Demirbaş, Faik Özcan
• Oyuncular: Didem Ataç, Hami Mavrigan, Sezgin Çiftçi, Cem Karar, Sinem Erol Birdal

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT