Bir Delinin Hatıra Defteri

Tarihler: 18 Aralık 2021 Cumartesi ~ 18 Aralık 2021 Cumartesi 18 Aralık 2021 19:00

Yer: Nilüfer Bld. Uğur Mumcu Sahnesi

Ücret: - 75.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2021 ~ Ara 18, 2021
Bir Delinin Hatıra Defteri, 18 Aralık akşamı Nilüfer Bld. Uğur Mumcu Sahnesi Salonu'nda sizlerle...

''Artık her şey tabak gibi ortada. Eskiden gerçekleri göremiyordum, her şey bir sis perdesinin arkasında gizliydi sanki, doğruları seçemiyordum.'' Nikolay Vasilyeviç Gogol, Bir Delinin Hatıra Defteri               

Louis A. Sass'ın dediği gibi ya delilik, bilinçli farkındalığın azalmasından çok artmasından ortaya çıkıyorsa; ya yabancılaşma akıl değil de coşkular, içgüdüler, hatta bedenin kendisiyse?               

1800'lü yılların roman, öykü ve oyun yazarı Nikolay Vasilyeviç Gogol, içinde bulunduğu dönemin iktidar mücadelelerinin ve siyasal düşüncesinin  toplumsal yansımalarına 'delilik' ile tepki vermiştir. Gogol'ün cinneti,  benlik kurguları arasındaki trajik çelişki ve  insanın ruhsal parçalanmışlığıdır.               

Soylu ve toprak sahibi bir aileden gelen yazar, mülksüz köylülerle arasına koyduğu mesafeye rağmen özellikle Puşkin ile olan dostluğundan sonra toplumsal gerçekliği acı bir güldürü ile  eserlerine taşımıştır. Puşkin'in ölümünden sonra yaşadığı yıkım ile yazdıklarının doğruluğundan emin olamayan Gogol,  sonraki yıllarda  dostu Ekaterina Khomyakova'yı da kaybetmesinin ardından yaşadığı cinnet anında , tıpkı gençliğinde yazdığı romantik şiirlerine yaptığı gibi, en büyük eserlerinden Ölü Canlar'ın ikinci cildini yakmıştır. Bu olaydan on gün sonra lanetlenme korkusuyla tuttuğu oruç nedeniyle 43 yaşında hayata veda etmiştir.

Heveskâr Tiyatro

Yazan: Nikolay Vasilyeviç Gogol
Uyarlayan, Oynayan ve Yöneten: İlker Karabulut
Reji Ekibi: Erdinç Bellisan, Özgür Avcı, Ufuk Yurtse
Kostüm, Makyaj ve Aksesuar: Zülal Süer Gökeri
Ses : Erdinç Bellisan
Işık: Ziya Can
Şarkı: Leningrad - Huyamba

- Etkinlik alanına gelirken Aşı Kartı veya en geç 48 saat öncesinden yapılmış PCR test sonucunuzu yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı veya PCR sonucu olmayan misafirlerimiz etkinlik alanına kabul edilemeyecektir. Uygulanacak kuralların detaylarına "Coronavirüs-Covid-19-Hakkında-Bilgilendirme" sayfasından ulaşabilirsiniz.- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Kamera ile çekim yapmak yasaktır.- Katılacağınız etkinlik boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın pandemiyle mücadele için oluşturduğu COVID-19 hijyen ve sağlık kurallarına uymanızı rica ediyoruz. - Yukardaki kurallara uygun davranmayan sanat severler yetkililer tarafından etkinlik alanından uzaklaştırılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT