Bülbül Sustuğunda

Tarihler: 29 Mayıs 2013 Çarşamba ~ 29 Mayıs 2013 Çarşamba 29 Mayıs Saat:20:30

Yer: Şişli Black Out Talimhane Sahnesi

Ücret: Tam 23.50 TL, Öğrenci 13.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Black Out Alışveriş Merkezi C Blok Şişli İstanbul

Telefon: 0212 238 85 09

Paylaş:

4 Yorum:

istanbul.net.tr May 29, 2013 ~ May 29, 2013

Yazan: David Greig
Çeviren: Hakan Silahsızoğlu
Oynayan: Tuncay Akpınar
Yöneten: Lerzan Pamir - Natalie Katsou
Müzik ve Ses: Neil McKeown
Işık: Ulaş Yatkın
Yardımcı Yönetmen: Deniz Altun

"Artık evim ne kadar büyükse Filistin'de o kadardı benim için."

Filistin halkının hikayesi işgal, topraksızlık ve çırpınma ile eş anlamlı hale geldi. Peki bu, bir birey için ne anlama geliyordu, üstelik tehlike tam da kapıdayken? Zaten buralar aslında kime aitti ki?

2002 baharında İsrail ordusu, -dünyanın 4. en büyük gücü- Batı Şeria’daki Ramallah’ı işgal etti ve bir ay boyunca bölgeyi kuşatma altında tuttu. Ramallah, gerek dinler açısından miras olması özelliği, gerekse çok kültürlülüğü, ekonomisi ve Müslümanların ve Hristiyanların yaşattıkları rengarenk gelenekleriyle “Filistin’in Gelini” olarak adlandırılırken, bölge tamamen harap edilmişti. Filistin halkına ve kültürüne ait her şey yıkım için hedef seçilmişti.

Bülbül Susturulduğunda, tek bir aktörle, yazar Raja Shehadeh'in azmini ve işgale karşı direnişini kılı kırk yaran bir anlatımla, sessizce resmederken, tamamiyle alışılagelmişin dışındaki savaşını anlatır: sokağın sonundaki tanklar, kardeşinin apartman dairesinde kamp kuran İsrail askerleri,  tarlalarda ziyan olan ekinler ve evdeki ekmeğin bitmesi... Her şeye rağmen Raja evin içinde volta atar, yazmaya devam eder ve iğneleyici bir şekilde de olsa, Filistinlilerin gizli silahını, yani sabretmeyi onaylar.

"Bülbül Sustuğunda, birçok politik oyundan daha dürüst.  Sessiz ve derinden, genç İsrail'li askerlerin "özgürlük" adına savaştığı, Filistin'li politikacıların kendi insanlarının haklarını koruyamadığı, Arap televizyonlarının yaşanan acıları televizyon dizisi kıvamında aktardığı ama bu sırada, katlanılmaz baskılar altında bırakılan sıradan insanların sıradışı bir güçle direnişlerini anlatıyor."Guardian

Oyun İskoçya’nın önde gelen yazarlarından David Greig’in sahne adaptasyonudur. Greig, bu çalışmayı yazar Raja Shehadeh'in Bülbül Susturulduğunda adlı kitabında yer alan günlüklerinden yapmıştır. Filistindeki Al Kasaba Tiyatro'su ile beraber çalışmış olan Greig, bölge hakkında kapsamlı yazılar da yazmıştır.

- 6 yaş ve üstü bilete tabidir. 6 yaşından küçükler salona alınmayacaktır.
- Etkinlik alanı içine video, fotoğraf makinası vb. dijital kayıt aletleri alınmayacaktır.
- Organizasyon şirketinin bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Hakan Silahsızoğlu'nun etkin çevirisi,Lerzan Pamir'in deneysel tiyatrosu,Deniz Altun'un büyülü dokunuşu ve Tuncay Akpınar'ın müthiş oyunculuğu...Amatör ruhla hazırlanmış sıkı bir oyun mu izlemek istiyorsunuz;boşverin siz diğerlerini,gidin ve tiyatro nasıl yapılırmış görün!
Sabır bu kadar etkin bir dille ve böylesi bir oyunculukla anlatılınca yaşananlar insanın kafasında bir sinema şeridi gibi canlanıyor.Oyuncuyu ve arkadaki tüm beyin takımını yürekten kutluyorum,canlarına sağlık.
Tek kişilik oyunlar kimi zaman sıkabilir insanı.Bülbül Sustuğunda oyununda sıkılmak şöyle dursun,öyle bir hale geldim ki oyun bittiğinde tüm hücrelerimle işgal edilen Filistin topraklarındaydım hala.
Oyun çok çok güzel olmuş gerçekten.Alkışınız bol olsun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT