Çalıkuşu

Tarihler: 30 Nisan 2010 Cuma ~ 30 Nisan 2010 Cuma 30 Nisan Saat: 20.30 - Saat: 20:30

Yer: Rüştü Uzel Lisesi Tiyatro S.

Ücret: Tam: 45,00 TL, Öğrenci: 35,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com

Adres: Teşvikiye Mah. No:160 Nişantaşı İstanbul Teşvikiye İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2010 ~ Nis 30, 2010

Tiyatro Kedi’den yeni bir klasik: ÇALIKUŞU

Reşat Nuri Güntekin’in eseri, Türk Edebiyatının başyapıtlarından biri, yaklaşık 90 yıldır en çok okunan Türk romanı, döneminde en çok ilgi ve seyirci toplayan Türk filmi, televizyonun seyirci rekorları kırmış unutulmaz dizisi: ÇALIKUŞU şimdi, bambaşka bir yorumla Tiyatro Kedi’de sahneleniyor.

Tiyatro Kedi’nin, Çalıkuşu yorumunda sahnede aynı anda üç farklı Feride’yi canlandıran Ebru Cündübeyoğlu, Elif Çakman ve Dilek Aba’yı; 1920’lerde bir kadının İstanbul’dan Anadolu’ya uzanan mücadele dolu yaşamındaki evrelerini ve Feride’lerin kimliğinde Türk kadınına yansımasını izliyoruz. Yazarının anlatımıyla “Gözlerinden uyku gibi sevda akan” Feride’nin ölümsüz aşkı Kamran’ı ise Atılgan Gümüş oynuyor. Feride’nin yaşamında yer etmiş, hayatını, umut ve inançlarını etkilemiş insanları ise tiyatronun dev isimlerinden oluşan bir kadro yorumluyor.

Feride’nin tüm öyküsünün köşe taşlarını oluşturan altı farklı kadın kahramanı Dilek Türker, Siyahlı Kadın’ı Deniz Türkali, Feride’nin Anadolu macerasının en önemli kişilerinden biri olan Dr. Hayrullah’ı Tarık Papuççuoğlu, dönemin tüm bürokratlarını Mehmet Ulay, Feride’nin sırdaşı Müjgan ve onu bu yolculuğunda küçük tuzaklarına çekmeye çalışan kadınları Özlem Çakar, Yüzbaşı İhsan’ı Abdül Süsler, Feride’nin karşılaştığı kişileri Erez Ergin Köse ve Sanem İşler canlandırıyor.

İpek Kadılar Altıner’in oyunlaştırdığı, Hakan Altıner’in sahneye koyduğu ÇALIKUŞU’nda Dekor / Kostüm tasarımı Gizem Gürsel- Sedef Kermen’e, ışık tasarımı Mesut Sarı’ya ait.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT