Cardenio

Tarihler: 15 Ocak 2022 Cumartesi ~ 15 Ocak 2022 Cumartesi 15 Ocak 2022 20:30

Yer: Çevre Tiyatrosu

Ücret: 1. Kategori - 132.00 TL 2. Kategori - 110.00 TL 3. Kategori - 88.50 TL 4. Kategori - 55.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Arabacı Bayezit Mah., Çevre Tiyatrosu Sok No:43 Fatih İstanbul

Telefon: 0212 585 59 35

Faks: 0212 589 57 59

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 15, 2022 ~ Oca 15, 2022
Cardenio oyunu, Çevre Tiyatrosu'nda sizlerle...

İki büyük yazar, iki hikaye, iki kadın, iki varoluş mücadelesi ve büyük bir soru işareti! 

William Shakespeare’in John Fletcher ile yazdığı söylenen ve “kayıp oyun” olarak bilinen, yazıldığı dönemden asırlar sonra ortaya çıkan “Cardenio” metni içinde büyük bir tarihsel gizemi barındırıyor. 

Cervantes’in “Don Kişot” eserinin içinde yer alan “Cardenio” karakterinden esinlenerek, William Shakespeare’in John Fletcher ile yazdığı ve kaynaklara göre 1613’te Kral I. James’in sarayında oynanmış “Cardenio” metni, tiyatroda çıkan yangında kül olduğu sanılırken iki asır sonra British Museum kütüphanesinde ortaya çıkıyor. Kaynakların net olmaması aslında bu oyunun Shakespeare tarafından yazılmadığına kadar birçok tartışmayı da beraberinde getiriyor. 

Eseri Shakespeare’in yazıp yazmadığı tartışıladursun, Semaver Kumpanya, Cardenio’yu Shakespeare’in diğer tüm oyunlarının replikleriyle yeniden kurguluyor! Haliç’in öte yanındaki Kumpanya, kendine özgü yaklaşımıyla renkli ve ahenkli bir rüya yaratıyor.

Düşünün öyle bir oyun ki belki de Shakespeare yazmamış!Düşünün öyle bir oyun ki yazılmış tüm Shakespeare karakterlerini içine almış!
Ne şaşkınlığınıza ne de kahkahalarınıza hakim olamayacaksınız!

Yazan: William Shakespeare & John Fletcher
Çeviren: Özdemir Nutku
Yöneten: Volkan M. Sarıöz
Uyarlama* ve Dramaturji: Bilgesu Kasapoğlu
Işık Tasarım: Mustafa Karakoyun
Kostüm tasarımı: Deniz Çağrı Bilgili
Dekor Tasarımı: Deniz Çağrı Bilgili, Murat Şimşek
Müzik: Okan Kaya
Eskrim Hareket Düzeni: Deniz Özmen
Ses Konduvit: Sibel Altan
Yönetmen Yardımcısı: Reyhan Özdilek

Oynayanlar:
Berkay Şekerci, Caner Coşkun, Ergün Metin, Evren Canbulat, Ezgi Ulusoy, Metin Alpargun, Mehmet Konu, Muhammed Türkoğlu, Nur Güven, Onur Yalçınkaya, Onur Şenol, Rukiye Yenigül, Sercan Gedik, Uğur Senkeri

*Uyarlama metin Özdemir Nutku’nun Cardenio çevirisi temel alınarak oluşturulmuş, uyarlamaya dahil edilen eklemelerde ise Bülent Bozkurt, Zeynep Avcı, Sabahattin Eyüboğlu ve Talat Sait Halman çevirilerinden de faydalanılmıştır.

- Etkinlik alanına gelirken Aşı Kartı veya en geç 48 saat öncesinden yapılmış PCR test sonucunuzu yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı veya PCR sonucu olmayan misafirlerimiz etkinlik alanına kabul edilemeyecektir. Uygulanacak kuralların detaylarına "Coronavirüs-Covid-19-Hakkında-Bilgilendirme" sayfasından ulaşabilirsiniz.- Etkinlikte 16 yaş sınırı vardır.- Tüm misafirlerin HES kodları kontrol edilerek alana girişleri sağlanacaktır.- Salon girişlerinde HES Kodunuzu hazır bulundurunuz.- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır. - Katılımcılar/izleyiciler alana girerken muhakkak maske takmalı ve etkinlik süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılmalıdır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılacaktır.- Katılımcılar/izleyiciler bileti üzerinde yazan koltuk numarasına oturmak zorundadır.  Bu kurala uymayan ve yer değişikliğinde ısrar eden katılımcılar etkinlik alanı dışına alınacaktır.- Etkinlik alanı içine video, fotoğraf makinesi vb. dijital kayıt aletleri alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT