Çekil! İtme Beni

Çekil! İtme Beni

Tarihler: 26 Mart 2023 Pazar ~ 26 Mart 2023 Pazar 21:00

Yer: Apartman Sahne

Ücret: Tam 150.00 TL Öğrenci 120.00 TL

Nereden Alınır: https://tiyatrolar.com.tr/

Adres: Arda, Koşuyolu Mah, Arda Sk 11A D:No:2/2 Kadıköy İstanbul

Telefon: (0216) 339 93 39

Web: http://apartmansahne.com/

E Posta: bilgi@apartmansahne.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 26, 2023 ~ Mar 26, 2023

“Birazdan kapıları açmaya başlarlar”

Bir zamanlar çok uzaklarda bir kabile yaşıyormuş. Günlerini güle oynaya geçiriyorlarmış. Bir gün bu kabileye “bilgi” ziyarete gelmiş. Kabiledekiler bilgiye bayılmış. Onu baş tacı yapmışlar. Nereye gitseler, ne yapsalar bilgiyi de yanlarında götürüyorlarmış. Herkes bilgiden bir parça koparıp yanında onunla dolaşıyormuş. Ancak bir süre sonra bilgi ile vakit geçirirken “biz”lerini değil, “ben”lerini yanlarına almaya başlamışlar. –Bir tek ben varım- diye naralar atıyorlarmış. Fazla bilgiden sarhoş bile olamamışlar çünkü bedenlerini hep unutuyorlarmış. Uzaklaşmışlar vücutlarına. Ama beden hep yanı başlarında olduğundan, ondan ne kadar kaçsalar da kalplerinin atışından hala burada olduğunu hissediyorlarmış. Kaçmaya başlamışlar. Bu tekinsizlikten korktukça daha hızlı koşmuşlar. Onlar kaçtıkça kalp daha da hızlı atıp varlığını –belki de içeriden bir yerden- hep hissettirmiş onlara. Kabiledekiler dağılmış. Kimi batıya gitmiş kimi doğuya; kimi kuzeye, kimi güneye. Yüzyıllar, bin yıllar sürmüş bu yolculuk. Yeniden tesadüfen bir araya geldiklerinde de birbirlerini başta tanıyamamışlar. Ama daha önce bir yerden hatırladıklarına da içten içe yemin ediyorlarmış. Bu halet-i ruhiye içinde ışık açılmış, oyun başlamış. Bildikleri ama hatırlayamadıkları bir oyunun içinde ne yapacaklarını önceden bilememenin tekinsizliğinde oyuna devam etmişler. Kalpleri yine çok hızlı atmaya başlamış. Bu kalp atışını duyanlar bir bir “biz”lerini de yanına alıp sahneyi sakince, kabulle terk etmiş. Geriye tortusunu bırakarak. Sahnede kalanlar ise çıkış kapısını arayarak helak olmuş. Hikaye bitmiş.

Sıla Erkan’ın yazıp yönettiği "Çekil! İtme Beni" oyunu bize en yabancı gelen insanlık hallerimizin bir postdramatik öyküsü. Seyirciyi, görmediğini sandığı, ama (masalın) aslında kendinde olanların ona ulaşmasına izin vermeye, serinliğin içimize akmasına müsaade etmeye davet ediyor.

azan-Yöneten: Sıla ERKAN
Oyuncular: Çağlar ÇELİKÖZ, Erkin TÜZÜNER, Dilay TEMUR, Görkem GENÇ, Eray TUZCUOĞLU, Fırat AKSAL, Hatice DÜŞTEGÖR
Yardımcı Yönetmen: Murat BAŞCI
Hareket Tasarımı: Altay İCİMSOY
Afiş Tasarım: Rüya ERKAN ÖCEK
Oyun Asistanı: Yeşim AYBAR
Işık, Ses Kumanda: Murat BAŞCI, Eray TUZCUOĞLU
Dekor, Işık Çözümleme: Murat YILMAZ
Müzik Danışmanı: Nidal ARAS
Kostüm Tasarım: Sıla ERKAN
Oyun Teaser ve Fotoğraf: Metehan Bayburtlu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT