Çirkin Ördek Yavrusu - Çocuk Oyunu

Tarihler: 29 Ekim 2011 Cumartesi ~ 30 Ekim 2011 Pazar 29-30 Ekim Saat: 15:00 - Saat: 15:0

Yer: Kenter Tiyatrosu

Ücret: 15,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Kenter Tiyatrosu

Adres: Ergenekon Mah. Halaskargazi Cad. No: 35 Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 246 35 89

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 29, 2011 ~ Eki 30, 2011

Ana Ördek, üzerine kuluçkaya yattığı yumurtalardan birinin farklı olduğunu farketmez. Ama yavrular yumurtadan çıkmaya başlayınca durumda bir tuhaflık olduğunu algılamaya başlar. Çünkü yumurtalardan birinin içindeki yavru hem geç doğar, hem de ötekilerden farklı görünüştedir.

Bu farklılık öteki ördek yavruları tarafından “çirkinlik” olarak algılanır ve öyle ifade edilir. “Çirkin Ördek Yavrusu”nun farklılığı yalnız görünüşte de değildir. Öteki ördek yavruları, bulanık bir ırmağın kıyısındaki çiftliğe, sıradan birer ördek olarak yetişmeye çalışırken, O, tutkularının peşinden uçmak, başka ülkeler keşfetmek, özgür mavi sularda yüzmek arzusundadır. Bu farklı algılama ve yönelimler beraberinde büyük çatışmaları getirir.

Zorlu Çocuk Tiyatrosu'nun yeni sezonu için Prof. Dr. Hasan Erkek tarafından, Andersen’in Çirkin Ördek Yavrusu masalından hareketle ve çağdaş bir bakış açısıyla yeniden yazılan, “öteki” kavramının farklı katmanlarda işlendiği oyunun sonundaki çözüm yalnız çocuk seyircileri değil, aynı zamanda oyunu çocuklarla birlikte seyredebilecek yetişkinleri de ilgilendirecek düzeydedir.

Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali, müzikleri, dansları, geniş oyuncu kadrosu ve estetik düzeyi ile 6 yaş ve üzeri herkese seslenmektedir. Prof. Dr. Nurhan Karadağ tarafından yönetilen müzikalin müzikleri Yard. Doç. Dr. Nedim Yıldız’a, koreografisi Yard. Doç. Dr. Selçuk Göldere’ye, ışık-kostüm ve sahne tasarımı ise uzman Nurullah Tuncer’e ait.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT