Deli

Tarihler: 18 Mart 2011 Cuma ~ 18 Mart 2011 Cuma 18 Mart Cuma Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: 25,00 TL

Nereden Alınır: Mybilet ve Caddebostan Kültür Merkezi gişe.

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 25 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2011 ~ Mar 18, 2011

Tiyatro Furi Türkiye nin en genç tiyatrolarından biridir. Popüler sinema ve tiyatro oyuncusu Devrim Saltoğlu tarafından kurulmuş olan Furi nin en büyük arzusu seyircinin tiyatro sofrasından tadı damağında ama doymuş olarak kalkmasıdır.

Türk doğaçlama tiyatrosunda alkış anlamına gelen furi adını hak eder işler yapmak peşinde ve ilk oyunumuz Gogol ün Bir Deli nin Güncesi isimli oyununun Türkiye ye ve günümüze uyarlanmış hali olan DELİ.

Devrim Saltoğlu bu sefer, Deli yi 1850 yıllarındaki 9. dereceden memur yerine günümüzdeki ödenekli bir tiyatroda sözleşmeli dekor asistanı olarak yorumluyor...

Oyunun bir uyarlama olması hem günümüz seyircisine hitabını kolaylaştırmış hem de insanların kendileriyle oyun kişisi arasında kuracağı özdeşleştirmeyi olanaklı kılmıştır.

Günümüz insanının yaşadığı en büyük problemi irdeler iletişimsizlik ve bunun kaçınılmaz getirisi yalnızlık. Oyunumuzun kahramanı ödenekli bir tiyatroda dekor asistanı olarak çalışan, sıradan bir kimse gibi gözükür önce gözümüze. Oyun ilerledikçe aslında bu sıradan görünüşlü kimsenin pek de sıradan sayılamayacak hayalleri olduğunu görürüz.

Çevresi ve hatta kendi ile yaşadığı iletişime geçememe hali onu git gide kemirmektedir. Hayatta olmak istediği yer olduğunun çok ötesindedir. Ulaşmak istediği standarta asla ulaşamayacaktır, sevdiği kadına da...Bunun farkına varması uzun sürmeyecektir fakat durumu kabullenemeyişi giderek akli dengesini kaybetmesine neden olur.

Deli Geçtiğimiz sezon birçok turne yapmış ve Anadolu nun pek tiyatro izleme fırsatı olmayan illerinin sakinleri tarafından bile oldukça olumlu karşılanmıştır.

Eser: N.V.Gogol
Uyarlayan, Yöneten ve Oynayan: Devrim Saltoğlu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT