Divane Ağaç (Yunus Emre)

Tarihler: 21 Ocak 2009 Çarşamba ~ 25 Ocak 2009 Pazar 21 ve 24 Ocak Saat 15:00 ve 20.30, 22-23 Ocak Saat 20:30, 25 Ocak Saat 15:00 - Saat: 20:30

Yer: İBB Şehir Tiyatroları Fatih Reşat Nuri Sahnesi

Ücret: Tam: 6,5 YTL - İndirimli: 5 YTL

Nereden Alınır: www.ibb.gov.tr/tr-TR/SehirTiyatrolari/ ve Tiyatro Sahneleri Gişeleri, Online Satış: bilet.ibb.gov.tr

Adres: Saraçhane Başı, Bozdoğan Kemeri, Unkapanı tarafı, Fatih Fatih İstanbul

Telefon: 212 526 53 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 21, 2009 ~ Oca 25, 2009

Moğol istilası sırasında Yunus Emre`nin anası Kün Ana, Yunus`u henüz doğurmuştur. Loğusa halindeyken Albastı`ya girmiştir. Albastı içindeyken gördüğü sanrılar, hayaller, düşler içinde başka bir zaman diliminde Yunus Emre`nin mezarını aramaya başlamıştır.

İlk olarak Yunus`un asası ve Divane Ağaç`la, ardından Hacı Bektaş-ı Veli, Dervişler ve Yılan`la karşılaşarak hikayelerini dinler. Anlatılan Hallac`ı Mansur, Attar`ın Kuşları, Ceylan ve Mecnun, Fırat ile Dicle`nğin hikayeleri ile iz sürmeye devam eder. Yılanın nefsinden kurtulması için yalvarmasına dayanamayıp sütünü vermeyi kabul eder ve yılan tarafından ısırılınca gerçek zamana döner.

Geçmişten bu güne Anadolu toprağının yetiştirdiği Mutasavvıfların ve gittikçe kabolmaya yüz tutan kültürümüzün, "Evrensel Varoluşu" açıklayan tüm dünyaya kaynaklık etmiş felsefelerinin izinde geleneğinin peşine düşen Kün Ana`yı yanı Anadolu`yu anlatmaktadır.

2007 Mevlana yılı için repertuarımızda sergilenen "Can Ateşinde Kanatlar" oyununun hemen ardından aynı yazarın Türkçe`nin en yalın ve zengin biçimiyle eserler vermiş "Yunus Emre"yi onun olmadığı zaman diliminde anlatan "Divane Ağaç" adlı oyunu Şehit Tiyatroları sahnelerinde izleyebilirsiniz.

Yazan: Turgay Nar
Yöneten: Hüseyin Köroğlu
Oyuncular: Çağlar Yiğitoğulları, Eraslan Sağlam, Erhan Abir, Esin Umulu, Meriç Benlioğlu, Özge Mıdıllı, Pelin Budak, Tomris İnceler, Zümrüt Erkin
Kostüm Tasarım: Feyza Zeybek
Işık Tasarımı: Mahmut Özdemir
Müzik Yönetmeni: Ersin Avşar

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT