Don Juan Efsanesi

Tarihler: 01 Şubat 2015 Pazar ~ 01 Şubat 2015 Pazar Saat: 19:00

Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi

Ücret: Tam 30,00 TL Öğrenci 20,00 TL

Nereden Alınır: Mybilet ve Mekan Gişe

Adres: Bayar Caddesi Buket Sokak 20/1 Kozyatağı Kadıköy İstanbul

Telefon: 0212 658 00 14

Faks: 0212 658 00 23

Web: http://http://www.kkm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 1, 2015 ~ Şub 1, 2015

Aşk geçicidir, sadakat ebedi.. Aşk mı kazanacak, sadakat mi…

Don Juan, uşağı Leporello yu yanına alarak Roma ya gider ve orada İspanya Büyükelçisi Don Gusman ın kızı Donna Anna ya aşık olur. Donna Anna ise, Don Juan ı sevmesine rağmen, görünüşü kurtarmak adına aristokrat bir aileden olan Don Octavio ile evlenmeyi tercih eder. Aşk geçicidir, sadakat ebedi sözleriyle Don Juan ı reddedince ortalık karışır.

Aslıhan Göktuğ - Haydar Zorlu nun solo performans olarak gerçekleştirdiği Faust, seyircinin büyük ilgisini çekmişti ve dolayısıyla takip eden oyunu Don Juan Efsanesi üzerindeki beklentiyi arttırdı. Görünüşe göre Zorlu, Faust için kendini ne kadar adadıysa, aynı şekilde Don Juan Efsanesi ni yazarken de bu özenli emeğini eksik etmemişti.

Geçmişten günümüze birçok versiyon ile gösterime sunulan Don Juan adına, Zorlu sayesinde güçlü bir yorum daha eklendi. Sanat adına böylesine güçlü bir adımın Türkiye den atılmış olması gerçekten gurur vericidir. Zorlu nun bu yorumunu izleme fırsatı yakaladığınızda büyük bir ezber tabusunun yıkıldığını göreceksiniz. Türk tiyatrolarında tekrar ve ezbere dayanan senaryolara gözlerini kapatan Don Juan Efsanesi, seyirciye yeni bir bakış açısı katıyor. İşte benim için oyunun en önemli özelliği de aşılmaması gereken sınırları göz ardı etmeden yenilikçi bir tutum ile kurgulanmış olmasıdır. Yani Don Juan ın tüm gizli özelliklerinin diğer karakterlerdeki yankısını izlediğinizde, onun hakkında bildiğiniz yüzeysel aktarımlı varoluşsal özellikleri tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir. Bizi yürüdüğü yolların doğruluğuna ikna etme iradesi sayesinde, kendi adıma, onun fazlasıyla güçlü bir karakter olduğunu düşünüyorum.

(Christian Dietrich Grabbe, Moliere, Mozart, Lorenzo Da Ponte, Tirso de Molina dan derlenmiştir.)

Yazan ve Yöneten: Haydar Zorlu
Oynayanlar: Haydar Zorlu, Burcu Ertürk Kılıç, Enver Yılmaz, Tamer Coşkun

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT