Dost

Tarihler: 21 Mart 2010 Pazar ~ 21 Mart 2010 Pazar 21 Mart Saat: 13.00 ve 20.00 - Saat: 13:0

Yer: Kör Fotoğrafçılar Projesi

Ücret: 40 TL

Nereden Alınır: Kör Fotoğrafçılar Projesi

Adres: İstiklal Cad. Serdar-ı Ekrem Sok. No:16D Galata Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 51 61-62 / 0532 342 25 38

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 21, 2010 ~ Mar 21, 2010

Kör Fotoğrafçılar Projesi, zifiri karanlıkta sergilenen ilk tiyatro oyunu “Dost” ile izleyicileri; görme duyusunun bastırdığı diğer duyularını keşfetmeye davet ediyor! Bu benzersiz tiyatro oyunu; görme engelli usta ozan Âşık Veysel’in ölüm yıldönümü anısına 21 Mart 2010, Pazar günü 13:00 ve 20:00 saatlerinde Galata’daki proje ofisinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Galata Diyalog Derneği işbirliğiyle sahnelenecek!

Seyirciler için olduğu kadar, oyuncu Kazım Sinan Demirer için de alışılmışın dışında bir deneyim sunan tek kişilik tiyatro oyunu “Dost”; izleyicileri, zifiri karanlığın içinde görme duyusu sebebiyle geri planda kalan duyu organları ile dış dünyayı algılamaya davet ediyor. 37. ölüm yıldönümünde sahnelenecek bu oyun, Âşık Veysel Şatıroğlu’nun yüce nefesine adanmıştır.

Proje tasarımını Kazım Sinan Demirer ve Tulga Serim’in, kostüm tasarımını ise Meryem Yönlüer’in üstlendiği oyunda; tiyatro oyuncusu hariç, tamamı görme engelli olan personeller görev alıyor. Bu özel gecede oyunu izlemeye gelenler; cep telefonlarını, ışık saçıcı eşyalarını ve gözlüklerini geçici olarak bir zarf içinde görevlilere teslim edecek ve daha sonra görme engelli teşrifatçının ardından mekâna girip, zifiri karanlıkta sıra dışı bir tiyatro tecrübesi yaşayacaklar.

İlk kez zifiri karanlıkta sergilenen bir oyun olma özelliğine sahip olan “Dost”; Âşık Veysel’in 37. ölüm yıldönümü anısına, 21 Mart 2010, Pazar günü 13.00 ve 20.00 saatlerinde iki seans olarak, Kör Fotoğrafçılar Projesi’nin Galata’daki merkezinde sahnelenecek. Sınırlı izleyici kapasitesi olan gecenin davetiyeleri, proje merkezinden temin edilebilir.
E-Posta: galatadiyalog@gmail.com

Kör Fotoğrafçılar Projesi
Oynayan: Kazım Sinan Demirer

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT