Faust

Tarihler: 22 Ocak 2012 Pazar ~ 22 Ocak 2012 Pazar 22 Ocak 2012 Pazar Saat 18:00 - Saat: 18:0

Yer: Ti Performans

Nereden Alınır: www.mybilet.com, Gişe, mybilet gişeleri

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mah. Tel Sokak. 4/2 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 02 73

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 22, 2012 ~ Oca 22, 2012

Oyun; insanı, tanrısal ve şeytani çeşitlilikle dolup taşıyor. Hızla değişen karakterler sadece ses, mimik ve ifade biçiminin verdiği çeşitlilikle siyah kostümlü oyuncunun içinden doğuyor ve seyirciyi bir tiyatro serüveninin içine sürüklüyor.

Dünyanın en derinlerinde neler varmış kavrayıp, sonsuz bilgiye ulaşmayı hedefleyen doktor Faust, sonunda şeytan Mephisto’yla anlaşır. Faust, bu anlaşmayı bir damla kanıyla imzalar ve böylece Mephisto’ya ruhunu satar. Karşılığında Mephisto, Faust’un kalbini bilgi hastalığından kurtaracaktır. Mephisto, Faust'u bir cadının hazırladığı sihirli içkiyle gençleştirir. Artık genç ve yakışıklı olan Faust, Gretchen adında güzel bir kızla karşılaşır ve ona âşık olur. Faust’un haz ve tutkusundan kurtulacak hiçbir yolu yoktur artık güzel kızın...

Basından:

"Haydar Zorlu, Goethe`nin Faust eserine yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Aktörün sunduğu tek kişilik oyun; insani, tanrısal ve şeytani çeşitlilikle dolup taşıyor." (Kölner Stadt-Anzeiger gazetesi, 6 Nisan 2009)

“Hızla değişen karakterler, tek kişilik oyunun temposunu yüksek tutuyor. Yönetmen Natalia Murariu, usta bir yalınlıkla altını çizerek karakterleri güçlendirmeyi başarıyor." (Kölner Ilustrierte dergisi, Mart 2009)

“Oyunda sadece ses, mimik ve ifade biçiminin verdiği çeşitlilikle tüm karakterler siyah kostümlü oyuncunun içinden doğuyor. Haydar Zorlu`dan seyircinin ayakta alkışladığı büyük bir tiyatro şöleni.” (Siegburger Wochenende gazetesi, 11.04.2009)

"Natalia Murariu yönetiminde sahnelenen oyunda Haydar Zorlu, seyirciyi bir tiyatro serüveninin içine sürüklüyor. Tiyatro adına büyük bir akşam… Seyirciden dakikalarca süren alkış.” (Solinger Tageblatt gazetesi, 11.10.2009)

Johann Wolfgang von Goethe`nin eseri

Tek kişilik oyun

Türkçeye Çeviren ve Oynayan: Haydar Zorlu
Sahneye Almanca uyarlayan: Klaus Adam, Natalia Murariu, Haydar Zorlu
Yöneten: Natalia Murariu
Koordinatör: Derya Efe
Reji Asistanı: Dilara Akan
Teknik: Selim Tufan
Afiş: Simone Sirin Zorlu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT